Toulon zoon is de kampioen van de KWPN keuring

Toulon zoon is de kampioen van de KWPN keuring
“We luisteren niet altijd naar het publiek, maar ditmaal wel!”, lichtte Cor Loeffen toe nadat hij publieksfavoriet In Between (v.Toulon) van familie Venderbosch tot kampioen van de springhengsten op de KWPN keuring uitriep. De goed springende Dexter R-zoon I.Wellie R 58 werd tweede.

Al tijdens de eerste bezichtiging viel kampioenshengst In Between (Toulon uit Zuduela ster pref v.Berlin) van f/g De Radstake BV op met zijn natuurlijke springaanleg, atletische galop en overzicht in het lijntje. Ook in Den Bosch ontpopte hij zich tot een springsensatie en kreeg hij direct na zijn verrichting luid applaus van het publiek. “Zijn kwaliteiten zijn ook ons als juryleden niet ontgaan en we maken deze zeer complete Toulon-zoon met plezier kampioen! Hij heeft twee keer fantastisch gesprongen, met veel afdruk, reflexen en overzicht. Bovendien komt hij uit een goede NMK-merrie en dito stam.” De patente voshengst I.Wellie R 58 (Dexter R uit S.Wellie 12 elite sport-spr v.Mermus R, fokker Stal Roelofs uit Den Ham) van springruiter Stefan Adamowicz mocht zich op de tweede plaats opstellen. “Deze hengst was gister één van de smaakmakers bij het vrij springen. Hij springt met een goed lichaamsgebruik, veel overzicht en reflexen.” Aansluitend werd deze hengst voor 70.000 euro verkocht in de KWPN Select Sale. Als derde in de kampioenskeuring eindigde de goed springende Itoulon van de Katenhorst (Etoulon VDL uit Wianka H elite EPTM-spr v.Corland, fokkers J.A.J. Verschoor uit Hellendoorn en R. Scheppink uit Nijverdal) van de VDL Stud. “Deze hengst heeft in zowel de eerste als tweede bezichtiging goed gesprongen, hij toonde vandaag veel voorzichtigheid en goede manieren.”

De Bubalu VDL-zoon Ivaro (uit Beamonika keur IBOP-spr v.Quidam de Revel, fokker Th.H. Gelink uit Lievelde) van de VDL Stud werd vierde. Deze atletische hengst beschikt over een goede galop, goede reflexen en lijkt over macht te beschikken. Als vijfde werd de scherpe, met veel reflexen springende Arezzo VDL-zoon Inferno U (uit Bumanda keur IBOP-spr v.Ukato, fokker W. Uenk uit Nijbroek) van Egbert Schep en Cor van der Linden geplaatst, net voor de jeugdige, compleet ogende Kannan-zoon Idrigill van de Groote Kamps (uit Wersina I stb pref prok IBOP-spr v.Indoctro) van fokker E.W.J. Bakker uit Raalte.