Ixilon V vertrekt voor 85.000 euro naar Frankrijk

Ixilon V vertrekt voor 85.000 euro naar Frankrijk
In navolging van de KWPN Select Sale voor springpaarden vond zaterdag aan het einde van twee prachtige dressuurdagen de KWPN Select Sale voor dressuurpaarden plaats.
De loges en tribunes bleven tot op het laatst gevuld met even enthousiaste kijkers als kopers. De veiling begon met het aanbieden van een dekking van Daily Diamond. De opbrengst hiervan, maar liefst 3.000 euro, kwam geheel ten goede van de DVB Foundation, die ten doel heeft het leven van de gehandicapte medemens wat beter te maken.

Het hoogste bedrag in de veiling werd betaald voor Ixilon V (Johnson x Ferro). Deze royale vos werd bijna gegund voor 80.000 euro, maar ging een halve seconde voordat de hamer van veilingmeester Frederik de Backer  viel, voor 85.000 euro  naar een nieuwe speler in het spel, Philippe Lautier uit Frankrijk.
Johnson-bloed bleek ook deze veiling heel populair, want de hekkensluiter van het gezelschap was Ivar (Johnson x Farrington) die voor 46.000 euro naar Spanje vertrekt. Andere paarden gingen naar Engeland en Rusland. ID United (United x Welt Hit II) –  via een wildcard in de veiling –  blijft voor 60.000 euro in Nederland.

23 paarden kwamen onder de hamer: er was nauwelijks terugkoop en de totale omzet van de veiling bedroeg 769.000 euro, met een gemiddelde prijs van 33.500 euro.