HH Carlos Z wint de Z-ranking voor Papillon Z

HH Carlos Z wint de Z-ranking voor Papillon Z
Elk jaar wordt de top drie van de Z-ranking tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Zangersheide gehuldigd.
Dit jaar won HH Carlos Z (v. Chellano Z) deze ranking. Carlos werd gefokt door Guy De Schuymer en zijn oorspronkelijke naam is Carlos VHP Z. Als jong paard werd Carlos ontdekt door Mike Hazebroek van het Azelhof. Hij reed hem als 4-jarige en nadien werd hij verkocht aan Roger Van Oproy. Na Mike zat onze landgenote Annelies Vorsselmans in het zadel.
Nadien nam Nicola Philippaerts de teugels over. Hij had Carlos bijna drie jaar onder het zadel. Hun mooiste overwinning was zonder twijfel de Grand Prix op de CSIO van Falsterbo. Enkele weken later werd Carlos verkocht en toen mocht de Deense amazone Emilie Martinsen even de Chellano Z ruin uitbrengen.
Dit leverde niet meteen het gehoopte resultaat op en zo kwam in februari van 2013 de Amerikaan Nicholas Dello Joio in het zadel.
Na één jaar werd Carlos opnieuw verkocht en sindsdien zien we hem de ene topprestatie na de andere neerzetten met de Amerikaanse top ruiter Mclain Ward. Dit jaar alleen al wonnen zij maar liefst 7 internationale rubrieken, dit allemaal in Calgary en tijdens het Winter Equestrian Festival van Wellington.
In de Z-ranking van vorig jaar eindigde Carlos op de 6e plaats.

Op de 2e plaats in deze Z-ranking eindigde Papillon Z (v. Perhaps vh Molenvondel) met Jerome Guery in het zadel. Een half jaar geleden kreeg Guery deze ruin op stal en sindsdien steeg niet alleen Papillon op allerlei rankings, maar ook zijn ruiter Guery.
Het duo won dit jaar de CSIO 5 ster Grand Prix van Lummen, de 5 ster Grand Prix van Knokke en de 4 ster Grand Prix van Mons. Daarnaast vertegenwoordigden zij ook verschillende keren de Belgische driekleur in landenwedstrijden.
Vorig jaar, toen Gregory Wathelet nog met Papillon Z reed, eindigde hij op de 8ste plaats.

De 3e plaats in deze ranking is voor Casallo Z (v. Casall). Deze wordt uitbracht door de Italiaan Piergiorgio Bucci. Zij maakten dit jaar deel uit van de Italiaanse equipe die in Lummen de landenwedstrijd won. In Hickstead wonnen zij ook een 1m50 proef en enkele weken geleden was er nog een 3e plaats in de Grote Prijs van de Stephex Masters.

De winnaar van de ranking vorig jaar, Regina Z (v. Rex Z), eindigde op de 5e plaats dit jaar.

Klik hier voor de volledige eindstand van de Z-ranking.