Geslaagde nationale uitstap van Jong BWP

Geslaagde nationale uitstap van Jong BWP
Na het succes van vorig jaar, organiseerde Jong BWP op 28 maart voor de tweede keer een uitstap. Voor deze tweede editie werd er naar Oost-Vlaanderen getrokken.

Om 10u30 werd het startschot gegeven bij De Breemeersen, waar Maarten Brondeel Jong BWP opwachtte in de prachtige nieuwe rijhal. Alles werd er op dat ogenblik in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse hengstenshow, die daags nadien zou plaatsvinden. Niettegenstaande al die bedrijvigheid, maakte Maarten graag even tijd voor Jong BWP. Na een korte schets van hoe het allemaal begon, lichtte hij ook de toekomstplannen van De Breemeersen toe. Voor de hengstenhouderij trok Maarten met ons naar de overzijde van de straat, naar de plaats waar alles begon. Jong BWP werd voorgesteld aan Just Biscuit van het Vlierhof (Flipper d’Elle X Bordeaux VDL), Breemeersen Imoretto (Breemeersen Adorado X Granusso), Breemeersen Jericho (Breemeersen Adorado X Nabab de Rêve), Breemeersen Crescendo (Contendro I X Salieri) en aan de ‘staltopper’ Breemeersen Adorado (Adorado X Glucksgriff)!

Omstreeks 12 uur werd het tijd om af te zakken naar Stoeterij Hidalgo in Maldegem, het familiebedrijf van de familie Florussen. De rondleiding in Stoeterij Hidalgo werd op gang gebracht door Vibe, die kort toelichtte waar de naam ‘Hidalgo’ vandaan komt en waar Hidalgo zoal mee bezig is. Het was de bedoeling van de familie om een nichemarkt te vinden in de paardenwereld en met het revalidatiecentrum is Hidalgo daarin geslaagd. Het aquagedeelte was op zijn minst indrukwekkend te noemen, met de aquatrainer en het 3m diepe zwembad! Zowel revalidatie als conditietraining zijn hier mogelijk. Om het financieel een wat bredere basis te geven, werd het revalidatiecentrum gecombineerd met een pensionstal, opfok en training. Op termijn zal er ook een inseminatiecentrum geïnstalleerd worden.

In Evergem werden we onthaald door pater familias Hubert Hamerlinck, dochter Melanie en schoonzoon Thomas Mortier, die speciaal voor Jong BWP tijdig waren teruggekeerd van de Cyclus voor jonge paarden. Melanie loodste ons langs de hengstenstallen waar Jamal Van de Hefinck (Kalaska van de Heffinck X Cassini II) en Kafka van de Heffinck (Calvaro X Diamant de Semilly) genoten van de rust na een dagje cyclus. De andere hengsten stonden allemaal gestald bij hun ruiters: Cooper Van de Heffinck (Caretino X Landlord), Jos van d’ Abdijhoeve ( Cooper X Diamant de Semilly), Contact van de Heffinck ( Concept X Corrado I) , Quinn van de Heffinck (For Pleasure X Concetto) en last but not least Cabrio Van de Heffinck (Cassini I x Calato).
Na een korte tussenstop in het labo, werden Jamal Van de Heffinck en Kafka van de Heffinck aan de hand voorgesteld. Lotus van de Heffinck (Cooper van de Heffinck X Cassini II) die vorig jaar omwille van blessure niet werd voorgesteld op de BWP Hengstenkeuring, toonde zijn kunnen op de sprong in vrijheid.

Na deze leerrijke uitstap zal Jong BWP zich de komende weken verder toeleggen op de voorbereiding voor het WK Young Breeders 2015. Op 8, 15 en 22 april zijn er infosessies gepland rond vrijspringen, voorstellen en rond bloedlijnen binnen BWP.

IMG_3455IMG_3546IMG_3592IMG_3593