Darco-zoon voor Zangersheide

Darco-zoon voor Zangersheide
Om haar collectie ook van top Belgisch bloed te voorzien investeerde Stoeterij Zangersheide op woensdag tijdens de Westfaalse Hengstenkeuring in een zoon van de legendarische vererver Darco. Tijdens de veiling volgend op de hengstenkeuring werd de beloftevolle jonge hengst Irish Whiskey aangekocht. Een zoon van Darco uit een Nederlandse merrie van Voltaire – Notaris.

irish-whiskey-zNa een ongeëvenaarde carrière als sportpaard onder Ludo Philippaerts volgde voor Darco ook een succesvolle carrière als dekhengst. Zijn nakomelingen als Winningmood (L. Diniz), H&M Forever d’Arco ter Linden (N. Philippaerts), Giovanni van het Scheefkasteel (P. Schwizer), HH Copin van de Broy (Q. Judge) en tientallen anderen lopen vandaag nog op het allerhoogste niveau hetgeen er voor zorgt dat Darco jaren na zijn dood nog in de top 15 van beste dekhengsten ter wereld te vinden is.

Zangersheide tracht al jaren een zo compleet mogelijke hengstencatalogus aan te bieden zodat op elk moment werkelijk voor élke merrie een geschikte hengst beschikbaar is. Met de komst van Irish Whiskey Z is ook meteen het meest waardevolle Belgische bloed, gecombineerd met het waardvolle Nederlandse bloed van Voltaire, aanwezig op de Stoeterij. Moeder van Irish Whiskey Z, Votoska Z, is een zus van Steven Whitaker’s Royal Rose (Concorde) en van de KWPN gekeurde dekhengst Pierrot (Concorde).

Tijdens de Westfaalse hengstenkeuring behoorde de mooie Darco-zoon tot één van de best springende paarden. Hij blonk uit door zijn vermogen, bascule en kwaliteit.

Irish Whiskey Z zal vanaf 15 februari dagelijks beschikbaar zijn met vers sperma op Stoeterij Zangersheide. Op 5 en 6 maart zal hij aan het publiek voorgesteld worden tijdens de Open Deur dagen van Stoeterij Zangersheide.