BWP Wambeek huldigde zijn gewestelijke ambassadeurs

BWP Wambeek huldigde zijn gewestelijke ambassadeurs
Het jaar 2015 was voor het BWP Gewest Wambeek het jaar dat verschillende fokproducten uit het gewest een belangrijk kampioenschap wonnen. Ook de gewestelijke hengstenhouders wisten het gewest te promoten. Om die reden huldigde het bestuur van het BWP Gewest Wambeek haar gewestelijke ambassadeurs afgelopen zaterdag.

Vier ambassadeurs werden bij Sportstal Vanderhasselt gehuldigd. Zij kregen een BWP deken, een fotokader en een bos bloemen.
Deze vier ambassadeurs waren Identity Vitseroel, Kato T (dekhengst), Mira van ’t Farsenhoven en Mabel de Kwakenbeek.

Afgelopen zomer won Christophe Vanderhasselt in Gesves de Beker van België voor 7-jarigen met de BWP merrie Identity Vitseroel. Identity is een dochter van Air Jordan Z. Zij werd gefokt door de familie Vanderhasselt.
Dat zelfde weekend was er ook een gouden medaille voor hengstenhouderij Eric en Frederik Dekens. Hun dekhengst Kato T won er het vrijspringen voor 3-jarigen. Deze zoon van Kannan won er de medaille van de koning.

In oktober won de Brabantse BWP equipe het nationaal kampioenschap vrijspringen tijdens de Fokkerijdag. Zij hadden deze overwinning te danken aan twee sterke vertegenwoordigers uit het gewest Wambeek.
Zo won Mira van ’t Farsenhoven, een dochter van I Am Moerhoeve’s Star niet alleen teamgoud maar ook individueel goud. Mira is een fokproduct van Dirk Matton en Els Dekens.
Jos Hendrickx zijn Emerald van ’t Ruytershof merrie Mabel de Kwakenbeek maakte ook deel uit van het gouden team en behaalde individueel een 5e plaats.

Terwijl voorzitter Kristof De Pauw de paarden voorstelde aan het publiek mocht bestuurslid Joris Sammels de ambassadeurs in de bloemetjes zetten.

S_FRA_0039 S_FRB_0699 S_FRB_0709