BWP is de nummer 1 van de wereld op de WBFSH ranking

BWP is de nummer 1 van de wereld op de WBFSH ranking
BWP paarden zijn hot! Dat blijkt niet alleen uit de recentste uitslagen, maar ook uit de nieuwe WBFSH ranking die werd gepubliceerd.

De laatste maanden bleef het Belgisch Warmbloedpaard telkens stijgen op deze ranking. Nu zijn ze van de tweede naar de eerste plaats gestegen.
Het Holsteiner Verband staat op de tweede plaats en Zangersheide op de derde plaats. Op de vierde plaats hebben we het KWPN voor het Selle Francais. Het sBs stamboek zien we terug op de achtste plaats.

Het beste paard ter wereld is de Holsteiner Chesall Zimequest (v. Casall) die vorige week nog drie proeven won in Knokke met Simon Delestre. De BWP merrie Gazelle Ter Elzen (v. Kashmir van Schuttershof) van fokker Wenrer Heuninckx - van Hoornick staat op de tweede plaats. De KWPN'er Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) staat op de derde plaats.

Naast Gazelle Ter Elzen staat ook Flora de Mariposa (v. For Pleasure) in de top tien met een zesde plaats. First Class van Eeckelgem (v. Balou du Rouet) staat op de 19e plaats. In de top 30 hebben we nog Emerald NOP (v. Diamant de Semilly, 22ste), Elky van het Indihof HDC (v. Toulon, 25ste) en Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve, 29ste).

Klik hier voor alle rankings.