Senne Vervaecke is de nieuwe Belgische Junioren kampioen

Senne Vervaecke is de nieuwe Belgische Junioren kampioen
Op de nationale eventingwedstrijd van Tongeren streden de junioren om de Belgische titel. Alle Belgische junioren die deelgenomen hebben aan de Ma-reeks, kwamen in aanmerking voor de titelstrijd.

Met Feebe Van Alsingen reed de 17-jarige Senne Vervaecke uit Sint-Martens-Lennik naar de gouden medaille. Senne is als enige eventingruiter momenteel opgenomen in het B-kader van het VLP-Talententeam. Al van bij de dressuur pakte hij met 48,2 strafpunten de leiding in het BK-klassement en liet deze plaats niet meer los. Na zijn spring- en crossparcours eindigde hij met een totaal van 64,6 strafpunten. Geen enkele junior deed beter. Met 69,3 strafpunten kwam Lauren Eggermont uit Bogaarden met Every Chico-Sun het dichtst in de buurt. Zij pakt het zilver voor de 3 jaar jongere zus van Senne, Silke Vervaecke! Zij kwam aan de start met Hitmo Van Alsingen en verzamelde 104,1 strafpunten over de drie onderdelen. Het BK-podium kleurt dus volledig VLP!

In het algemeen klassement van de Ma-reeks reden zowel Senne als Lauren naar een mooie klassering met resp. een tweede en derde plek. De overwinning in de reeks ging met 49,5 strafpunten naar Evelien Cattoir met Fiona Van De Vlasbloemhoeve.

Volledige resultaten vind je via deze link.