Manon Minner: "Ik heb bewezen dat ik met druk kan om gaan"

Manon Minner: "Ik heb bewezen dat ik met druk kan om gaan"
Gisteren werd het Europees kampioenschap eventing voor Junioren afgesloten met een 12e plaats voor Manon Minner en een 18e plaats voor Senne Vervaecke. Beide ruiters blikken een dag later bij Equnews terug op hun deelname.

Manon Minner:

Winner was niet zo gemakkelijk te rijden tijdens de jumping. Maar ik heb er alles aan gedaan om hem een mooi parcours zonder fouten te laten afleggen. Voor ik naar het EK vertrok wist ik dat mijn paard in super vorm was. Ik hoopte stiekem op een goed resultaat. Ik had aan mijn coach Lara de Liedekerke gezegd dat ik mijn punten van de dressuur wou behouden na mijn cross country. In deze uitdaging was ik geslaagd. De kleine strafseconden op de cross waren niet zo erg. Ik heb aan mijn coaches bewezen dat ik met druk kan omgaan, ook al is dat mijn grootste probleem in de paardensport. Ik wil de familie Gernay enorm bedanken om mij een paard als Winner ter beschikking te stellen. Hij heeft mij enorm veel geleerd. Dit was mijn laatste jaar bij de junioren. Ik kan tevreden terugblikken op deze periode. Ik ben ook enorm blij voor Senne die een super kampioenschap heeft gehad.

 

Senne Vervaecke:

Over mijn cross country kan ik tevreden zijn. Ik bleef foutloos en kreeg 5 strafseconden. Er werden meer weigeringen gemaakt dan ik vooraf had verwacht. Het waren vooral de Britten en de Ieren die foutloos en binnen de tijd binnen kwamen. Tijdens de slotdag sprongen we ook een foutloos parcours tijdens de jumping. Het stond wel enorm laag gebouwd waardoor er veel foutloos bleven en er amper nog wijzigingen binnen het klassement kwamen. Ik was slechts 1 plaats naar voor opgeschoven.