Young Riders hebben er een leerrijke stage op zitten

Young Riders hebben er een leerrijke stage op zitten
Het voorbije weekend kwamen de Young Riders van de eventing samen voor een stage. Jasper Doevenspeck, die vorig jaar voor Equnews ook al tijdens het EK een BLOG schreef, maakte een korte samenvatting van deze stage.

Na een eerste vergadering op de hoofdzetel van de KBRSF was deze stage onze tweede samenkomst. Deze ging door in Koningshooikt bij de familie Van Turnhout. De aanwezige combinaties kwamen zowel uit het A, B en C-kader waarbij er ook enkele nieuwkomers zaten.
In de voormiddag werd er per 2 aan de dressuur gewerkt. Na de opwarming was deze voornamelijk wedstrijd gericht en werden er duidelijke werkpunten meegegeven aan iedere ruiter. Tijdens de middag hadden we de kans om met de chef d’équipe (Stef van Hasselt) en coach (Sarah Van Hasselt) de wedstrijd- en trainingsplanningen te bespreken. In de namiddag stond het springparcours klaar. Wederom werd er wedstrijdgericht getraind.
Sarah probeerde tijdens deze stage zeker niet om de rijstijlen te veranderen. Het doel van de stage is om zwakkere punten te verbeteren en de combinaties in verschillende omstandigheden te leren kennen. Om zo een betere ondersteuning op wedstrijd te kunnen bieden.

Deze stage was dan ook zeer leerrijk voor ons. Net als de andere ruiters zijn we de federatie hiervoor dankbaar.

11007446_986058991405529_516728499_n