Vicky Smits en Birgit Ceuleers winnen bij de 6-jarigen

Vicky Smits en Birgit Ceuleers winnen bij de 6-jarigen

Gisteren werd naast de finale van de SBB competitie voor springpaarden, ook de finale voor jonge dressuurpaarden verreden. In de Open-Reeks Zesjarigen wint topfavoriete Vicky Smits met Safier van de Wulfsdam (v. Sandro Hit, vm: Rohdiamant). Het was pas de vijfde wedstrijd voor deze combinatie en ze wonnen er daar al vier van. Mieke Dries reed na een heel regelmatig seizoen naar de tweede plaats met Caprilli van de Kempenhoeve (v. Quarterback), voor Maarten Aerts van LRV Herselt met Johnnie Walker van de Zandzee (v. Johnson).


In de LRV-Reeks Zesjarigen is het nationale erelint voor Birgit Ceuleers van LRV Kortenaken met Dodena (v. Vivaldo, vm: Wolfgang). Birgit en Dodena wonnen ook al in Lommel en werden tweede in Heusden. Felien Reniers van LRV Heusden wordt met Deak (v. Oscar) tweede, voor Tom Coen van LRV Grimbergen met Charmeur (v. Furst Grandios).


Dressuur – Vijfjarigen


Nick Van Laer van LRV Langdorp, wint elk jaar wel een reeks op de Nationale Finale. In 2014 is dat niet anders. In de Open-Reeks Vijfjarigen, wint hij met Just a Little Bit Krack v/h Klaverhof (v. Tango, vm: Krack C). Sofie Geentjes wordt tweede met Essential T (v. Tango) en Kirsten Clerx wordt derde met Filly v.d. Wateringhoeve (v. Farewel I). Stephanie Walraevens van LRV Sint-Pieters-Leeuw wint met Esteban M (v. Sandro Hit, vm: Jazz) ) in Ring 5 bij de vijfjarige dressuurpaarden in de LRV-Reeks. Hubert Reygaerts van LRV Sint-Gillis-Waas wordt er tweede met Janos van de Zadori Hoeve (v. Painted Black) voor Heidi De Keyser van LRV Sinaai met Jebe van het Keyserbos (v. Rubiquil). In Ring 4 voor de vijfjarigen gaat de zege naar Jan Michiels van LRV Appels met Prinzipal II (v. Perigieux). Cyriel De Coker wordt met Jeske van ’t Lirohof (v. Filmstar) tweede voor Goele Pauwels van LRV Veerle met Enika G (v. Zenon).


Dressuur – Vierjarigen


In de Open-Reeks bij de vierjarigen wint Kara Bosman van LRV Moerzeke met Katharina (v. Florestan, vm: Rubinstein). Kara won ook al de twee wedstrijden in Oost-Vlaanderen met Katharina en ze trok die lijn op de nationale finale gewoon door. Nils Debo van LRV Herent wordt met Figaro (v. FĂĽrst Nymphenburg) tweede. Mieke Dries mag met Extravagante van de Kempenhoeve (v. Sungold) aanschuiven voor brons.


In de LRV-Reeks wint Ine Vandecappelle van LRV Balen met Fernandez (v. Fernando Torres). Ze wordt ook tweede met Katuscha van ’t Wijnhof (v. Breemeersen Crescendo). Sarah Vanden Bergh van LRV Appels wordt met Samea (v. Scolari) derde. In de andere ring gaat de zege naar Tanja Golzenleuchter van LRV Oosterzele met Kadence van de Snydershoeve (v. Warkant van ’t Gestelhof, vm Mio D’ Baugy).Er is een tweede plaats voor Lise Lambrechts van LRV Geel Larum met Faylor vh Trichelhof (v. Lord Leatherdale) en een derde plaats voor Vince Wellens van LRV Schaffen met Kas van de Kloosterberg (v. Florenciano). Na de overkamping gaat de nationale LRV-titel bij de vierjarigen naar Ine Vandecappelle en Fernandez.