Michele George: "Ik kan het niet geloven"

Michele George: "Ik kan het niet geloven"

Gisteren pakte dubbel Paralympisch kampioene Michèle George uit Amougies met FBW Rainman al haar eerste gouden medaille op de Wereldruiterspelen 2014, het officiële WK voor de paardensport in acht disciplines. Vandaag reed ze in de afsluitende kür op muziek opnieuw naar individueel goud! Hiermee is ze nu zowel dubbel Paralympisch als dubbel Wereldkampioene in para-equestrian graad IV.


Het ging net zoals in de individuele proef van gisteren tussen Michèle en de Britse Sophie Wells.


Michèle moest als eerste van de twee binnen en reed zoals gisteren een expressieve foutloze proef, die goed was voor 78.650%. De Britse Wells moest als allerlaatste binnen en ook zij reed een topproef. Het werd nagelbijten tot de 78.050% op het bord verscheen. Vreugde dus in het Belgische kamp!


Michèle George was overdonderd na haar tweede gouden rit van de week: “Ik kan het niet geloven, onwaarschijnlijk! Ik vind nog niet de juiste woorden!” Net zoals op de Paralympics in 2012 werd ze tweede de eerste dag, maar won ze de andere proeven.


Michèle richt haar blik nu al op Rio 2016: “We kijken zeker al vooruit naar Rio 2016 en FBW Rainman kan zeker nog mee, hij is nog maar 12, maar ik heb nog een aantal jonge paarden staan. In elk geval gaat FBW Rainman niet weg!”


Medailles Michèle George – FBW Rainman
2014: Wereldruiterspelen Normandië (FRA) – goud – kür op muziek graad IV
2014: Wereldruiterspelen Normandië (FRA) – goud – individuele proef graad IV
2012: Paralympische Spelen Londen – goud – individuele proef graad IV
2012: Paralympische Spelen Londen – goud – kür op muziek graad IV
2010: Wereldruiterspelen Lexington Kentucky – zilver - kür op muziek graad IV
2009: EK Kristiansand (NOR) – zilver – individuele proef graad IV