Aftellen naar het Flanders Dressage Event

Aftellen naar het Flanders Dressage Event
Nog een 150 dagen te gaan en dan zijn alle Belgische dressuurogen gericht op Stal Hulsterlo en meer bepaald op het Flanders Dressage Event.  Opnieuw gaat alle aandacht naar de ontknopingen in de Belgische Kampioenschappen Dressuur.

Nu al staat het vast dat de zesde editie van dit mega-evenement een topeditie wordt.  Alle extra-sportieve ingrediënten zijn aanwezig om de bezoekers en geinteresseerden het naar hun zin te maken maar ook sportief gezien – en daar gaat het toch over – zal de voltallige Belgische dressuurtop afzakken naar Meerdonk.  Voor de Seniors wordt dit de laatste uitstap vooraleer men afzakt naar het Duitse Aken waar eind augustus de Europese Kampioenschappen doorgaan.

We blijven groeien ...

Het Flanders Dressage Event  zorgde de voorbije 5 jaren voor standvastigheid in het dressuurlandschap.  Een topevenement dat uniek is in zijn soort en waarbij alle pijlers van de dressuursport elkaar ontmoeten.  Dit geheel zorgt voor een gesmaakt concept dat we ook aanhouden dit jaar.  We breiden opnieuw wat uit want de competitie start nu al op woensdag en zo serveren we vijf dagen sport van de bovenste plank.

Nog meer dan Seniors alleen ...

Het Belgische Kampioenschap Dressuur voor Seniors blijft het orgelpunt voor de organisatie, maar daarnaast komen ook alle andere categorieën aan bod tijdens hun kampioenschap.

  • Young Riders

  • Juniors

  • Pony’s


Naast deze Belgische Kampioenschappen houden we vast aan enkele aanvullende programmagegevens zoals de Flanders Cup die wordt opengetrokken naar enkele internationale deelnemers en tevens organiseren we de Grand Prix U25 en zorgt het interclubkampioenschap dressuur HROV voor de nodige animo.

Het Belgisch Kampioenschap Para-Equestrian wordt de finishing touch om het sportief programma af te ronden.

Meer dan sport alleen ...

Het Flanders Dressage Event wordt veel meer dan zo maar een evenement, het wordt een totaalconcept.  Hierbij is er ruimte voor een uitgebreid promodorp waar iedereen rustig kan genieten van enkele aantrekkelijke winkel-wandelshops.

Maar er is nog veel meer dankzij de uitgebreide VIP-mogelijkheden en tal van randanimaties die voor een verdere invulling van het programma zorgen.

En toppers in wording tijdens de veiling

De FDE International Auction is ook aan zijn tweede editie toe, met na een succesvolle eerste editie, uiteraard een vervolg.  Dit jaar worden er twee selectiedagen georganiseerd, eentje op 13 juni in QC Stables in Sint Niklaas en eentje op 20 juni in Lange Riethof in Geel.

Volg ons

Uiteraard valt er heel wat te beleven en in de aanloop naar het evenement zullen we u nog heel wat informatie bezorgen.  Volg dus onze website en de facebookpagina en blijf zo op de hoogte van de ontwikkelingen van ons evenement.

Bron: Persbericht Flanders Dressage Event