Belgisch kampioen Julien Despontin zal er in Rio al zeker niet bij zijn

Belgisch kampioen Julien Despontin zal er in Rio al zeker niet bij zijn
Net als bij de spring- en dressuurruiters heeft de KBRSF vanmiddag ook voor de eventingruiters bekend gemaakt welke paarden volgende week maandag worden opgeroepen voor een veterinaire controle.
België mag dankzij de individuele prestaties van Karin Donckers en Joris Vanspringel 2 eventingruiters afvaardigen naar de Olympische Spelen in Rio.

Er zijn nog 6 combinaties in de running voor deze twee tickets. Wie zijn ticket naar Rio alvast niet hoeft te boeken is regerend Belgisch kampioen Julien Despontin. Hij behaalde 2 weken geleden nog een sterk resultaat in de 4 sterren wedstrijd van Luhmuhlen.

Op voorstel van de Nationale Coach, Marc Rigouts, roept de Topsportcel de volgende paarden op voor een veterinaire controle door de 3 Nationale dierenartsen op 4 juli eerstkomend:

Voor Eventing zijn dit:

  • Ducati Van Den Overdam (Lara de Liedekerke) Eigenaar Jean De Cloedt

  • Fletcha Van’t Verahof ( Karin Donckers) Eigenaars Karin Donckers, Joris De Brabandere & Carl Bouckaert

  • Grandioz (Karin Donckers) Eigenaars Victor Donckers & Lea Sterkens

  • Lamicell Unique (Karin Donckers) Eigenaars Victor Donckers & Lea Sterkens

  • Limestone (Joris Vanspringel) Eigenaars Emma Holtrust & joris Vanspringel

  • Lully des Aulnes (Joris Vanspringel) Eigenaars Catharina Holtrust-Speerstra & Joris Vanspringel


Aan de hand van de resultaten van deze controle zal de KBRSF (ten laatste op 10 juli ‘s avonds) aan het selectiecomité van het BOIC 2 combinaties paard/ruiter voor de Olympische Spelen 2016 te Rio de Janeiro voorstellen. Geen enkele selectie is dus officieel tot na deze datum.