Zilver voor Alexander Housen in Valkenswaard

Zilver voor Alexander Housen in Valkenswaard

Tijdens de CSI2* 1.45m rubriek in Valkenswaard had Alexander Housen vanmiddag opnieuw prijs. In het zadel van de 13-jarige hengst Warriors Glory (Warrior) reed het duo in de graspiste van Tops International Arena naar een knappe tweede plaats. Lio Lamers zette de beste Belgische prestatie in het voorafgaande 1* 1.35m nummer neer, waar zij met Charming Edition (Namelus R) het brons bemachtigde.

Het goud ging naar Kristaps Neretnieks en Ethos (Earl), die een halve seconde sneller finishten dan Housen. Henk van de Pol mocht met Cayenne de Clarence (Baloubet du Rouet) de top drie afsluiten. 

Hani Kamal Raji Psharat reed de vosse ruin Chatinue (Chacco-Blue) naar een vierde plaats, voor Leopold van Asten en VDL Groep Iron Z (Charisma Z).

Uitslag CSI2* 1.45m

Lio Lamers bemachtigt brons in CSI1* 1.30-1.35m

Voor thuispubliek zette Siebe Leemans op Plopsa Blue Z (Plot Blue) de winnende ronde op de zandpiste neer in een tijd van 28.35 seconden. Maisson McIntyre en Billy Alpen (Cardento 933) volgden met een chrono die net geen 20 seconden later stopte op twee, voor Lio Lamers die Charming Edition een schampere 3 honderdsten trager door het parcours loodste. 

Uitslag CSI1* 1.30-1.35m

Joy Verlooy beste bij jonge paarden

In de ochtendproef voor 6- en 7-jarige jonge paarden werd het beste Belgische resultaat neergezet door Jos Verlooy en de 7-jarige BWP dochter van I Am Moerhoeve's Star, Parise van den Dael. Het duo plaatste zich foutloos als zevende, net een halve seconde trager dan de nummer twee.

Winst ging hier naar Darragh Kenny met Serendepety (Stolzenberg), die de chrono bijna 4 seconden voor Tobias Meyer en Con Sugar-H Old (Solitair) stopten. Niels Kersten eindigde in het zadel van King's Dream (Carinjo) met brons op 12 honderdsten van Meyer.

Net buiten de top drie eindigde Maria Costa met Cbi Mcgregor (Ard VDL Douglas) op vier, gevolgd door Sanne Thijssen en de vosmerrie La Pleasure (For Pleasure).

Uitslag CSIYH1* 6 & 7Y