Tim van den Broeck houdt Dirk Demeersman van de winst in Bonheiden

Tim van den Broeck houdt Dirk Demeersman van de winst in Bonheiden

Lange tijd stond Dirk Demeersman op kop in de rubriek voor zevenjarigen. In Bonheiden smaakte de voormalige Belgische kampioen al een tweede winst op rij. Dat was echter buiten Oost-Vlaming Tim van den Broeck gerekend. Als voorlaatste starter snelde van den Broeck naar de winst met de zoon van Chaman, Pepper van de Bucxtale.

Het paar snelde naar de winst en verwees zo Dirk Demeersman met Chica vh Ven Z naar de tweede plaats. In het zadel van de dochter van Comme Il Faut bleef Demeersman, Manuel Thiry met Favorite d'Amour (Windows vh Costersveld) voor.

Net buiten het Belgische podium strandde Bart de Bruijn op de vierde plek. De Nederlander plaatste zich met Petit Gervais vd Weidekouter (Emerald). Joe Clee volgde met Dollars For Ever 111 Z (De Flor 111 Z).

Net buiten de top vijf loodste Steven Vermeir zijn Autreau Ns Z (Air Jordan Z) foutloos naar de zevende plek. Eerder vandaag won Vermeir al de rubriek voor vijfjarigen. Constant van Paesschen, de winnaar bij de zesjarigen, volgde ditmaal op de achtste plek met Fedora Val Henry (Jarnac). Thibeau Spits en Christophe Vanderhasselt haalden eveneens de top tien. Spits plaatste zich op de negende plek met Caetlin vd Heffinck Z (Chacco-Blue) en verwees zo Christophe Vanderhasselt met Popeye Van 't Klavertje Vier (Cornet Obolensky) naar de tiende plek.

Uitslag

Foto: © AC Pantel