Devos wint Grote Prijs van Luik voor enthousiast thuispubliek

Devos wint Grote Prijs van Luik voor enthousiast thuispubliek

Het leek wel een sprookje vanmiddag tijdens de Grote Prijs van Luik. Voor het thuispubliek troefde Pieter Devos met zijn kampioenenpaard Espoir (v. Surcouf de Revel) niemand minder dan Steve Guerdat en Henrik von Eckermann af.


Negen combinaties bleven foutloos over de pittige CSI3* Grote Prijs en gingen strijden om de eindoverwinning. Daar was het Devos die met zijn kampioenspaard uitblonk en een rit van 36.94 seconden neerzette waar niemand een antwoord op had. Zelfs Guerdat en zijn Wereldbekerkampioen Corbinian (v. Cornet Obolensky) moesten onder doen voor de Belgische combinatie. De Zwitser reed snel maar kwam zag dat de klok stopte op 38.01 seconden.


Ook de altijd snelle Zweeds Von Eckermann kwam met zijn Olympisch paard Yajamila (Lux Z) the kort om de overwinning. Het duo voorkwam wel dat er een Gregory Wathelet en zijn huidig top paard Coree (Cornet Obolensky) nog op het podium terecht kwamen. Wathelet werd na zijn rit van 39.57 seconden vierde vlak voor Jonna Ekberg (Hidalgo VG) die de top vijf afsloot.

Jerome Guery had bijna de overwinning in handen met Garfield de Tiji des Templiers. Hij kwam zeer dichtbij met een rit in 37.34 seconden maar zag helaas een balkje vallen en eindigte als zesde.

Kijk hier voor alle resultaten.