Lara Postillon kreeg haar winst in de CSI1* Grand Prix van Luik niet cadeau vanmiddag. Maar uiteindelijk wist de Franse amazone de ambitieuze thuisruiters op afstand te houden tijdens een spannende barrage tussen 14 combinaties.

Nadat de Franse amazone met haar merrie Verone de Bory al vroeg een foutloze ronde van 28.69 op het score bord zette waren ze de te kloppen combinatie vanmiddag in Luik. En zomaar het weggeven dat waren de Belgische combinaties niet van plan! Er werd hard gereden en meerdere keren leek het er op dat een thuiscombinatie de winst ging overnemen. Maar uiteindelijk bleef de tijd van Postillon bovenaan staan.

Één van de amazones die erg dichtbij de tijd van Lara kwam was Melissa Leanen en haar hengst Jaegermeister K. Het duo begon aan een zeer sterke rit maar kwam een te kort om de leiding over te nemen en uiteindelijk als tweede met een tijd van 29.88 seconden. Hetzelfde kan gezegd worden van Olivier Vandamme die met 29.01 seconden nog geen drie tienden verwijderd was van de snelste tijd. Helaas tikte Veneur Ste Hermelle ook nog een balk uit de lepels waardoor het duo achter Leanen op de derde plaats eindigt.

Dat de Belgische combinaties er dichtbij waren is terug te zien in de einduitslag. Want ook de vierde, vijfde en zesde plaats ging naar een combinatie die van start ging onder de Belgische driekleur. Stephanie Falisse en Ulyne de Thot zag net als Vandamme een balk vallen en werd vierde voor Yves Vilain (Belle Fee D'Or) en Louise Joassin (Hermanie).

Kijk hier voor alle resultaten.