Rania Dindane blijft Jules Denutte voor in U25 en Juniors 1.30m rubriek van Lier

Rania Dindane blijft Jules Denutte voor in U25 en Juniors 1.30m rubriek van Lier

In het Azelhof in Lier werd de eerste dag van de jeugdconcours besloten met een U25 en Junioren rubriek over de hoogte van 1.30m. In deze twee fasen special proef verzekerde Rania Dindane de overwinning met Move It van de Eekhoek. 

Rania Dindane kon rekenen op Move It van de Eekhoek (v. I'M Special de Muze) om in de tweede fase de snelste foutloze tijd van 26,63 seconden neer te zetten. Hiermee was ze Jules Denutte te snel af. Met de BWP-merrie Halinka snelde hij in 26,85 seconden naar de tweede plaats. De top drie werd aangevuld door de Nederlandse driekleur met Daan Adams op drie. Hij reed in het zadel van de SBS'er Ginette vd Kempenhoeve (v. Non Stop) in 27,77 seconden over de meet. 

De top vijf kleurde verder volledig Belgisch met Elodie Guillaume en Elina De Lamcot (v. Berlin) op vier en Jules Denutte die ook met Irome (v. Kannan) in de kijker sprong, op vijf. 

Andere top tien klasseringen waren er voor Yana Jansegers (Djena Tops) en Camille Biebuyck (Obella JS). 

Winnaars van de showclasses 

Naast de internationale rubrieken is er ook nog kans voor de regionale ruiters om van een internationale concours te proeven tijdens de showclasses. In de 80/ 90cm showclass voor de paarden was het Celien Driessen die met Esprit vd Wijnhoeve Z de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. In diezelfde rubriek voor de pony's was het Wim Vos die met Ti-Chip de ereronde mocht leiden. Lars Verschueren snelde met Orchid's Manique bij de 1.00m pony proef naar de eerste plaats. Guust Boon klasseerde zich met Jockeyhall Blue Blood als beste Belg in de top tien van de 1.00m paarden showproef. 

Klik hier voor de resultaten.