Laurens Houben opnieuw naar de winst in Goch

Laurens Houben opnieuw naar de winst in Goch

In Duitsland wordt er dit weekend opnieuw op verschillende locaties druk gesprongen. Eén van die locaties is Goch, waar onder landgenoot Laurens Houben vorige week al verschillende klasseringen in de wacht sleepte. 

De winst in deze KI.L rubriek ging naar Tobias Thoenens. Hij reed de 8-jarige Hobv Keysershof, een 8-jarige KWPN merrie in 50,98 seconden naar de eerste plaats. Hiermee bleef hij een andere Duitse ruiter, Peter Duitz voor die op de tweede plaats eindigde. Duitz rekende hiervoor op de 14-jarige Couleur 14 (v. Cornet Obolensky). De derde plaats ging naar Toni Hassmann. Hij sprong een foutloze ronde met Fata Morgana di Villagana (v. Colman) onder het zadel en finishte in 53,98 seconden. 

Katharina von Essen (Flying Queen PD) en Tim Honold (CW Carlito) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening. Voor Houben was er in deze rubriek een achtste plaats met Embassy de Courcy (v. Vigo D'Arsouilles) onder het zadel.

In de KI.M* reeks, wist hij dan weer de overwinning op zijn naam te schrijven. Hij rekende hiervoor op de 7-jarige Diamant de Semilly afstammeling Due-Diligence. het duo sprong een foutloze omloop in 61,90 seconden. Toni Hassmann nam de tweede plaats voor zijn rekening met Call me Diva (v. Conthargos). Ook zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 63,14 seconden. Jörg Benninghoff en Laissa B (v. La Calido) eindigden op de derde plaats. 

Michel Brosswitz (Chain 2) en Markus Merschformann (Carlson 135) volgenden op de vierde en de vijfde plaats.