De Global Champions League finale telt mee als Grand Prix kwalificatie. In het individueel klassement wist kersvers Wereldkampioen, Henrik von Eckermann de eindzege op naam te schrijven. Samen met de 10-jarige KWPN-ruin, Hollywood V (Mylord Carthago*Hn) bleef von Eckermann ruim één seconde voor op de concurrentie.

von Eckermann en de ruin uit de fokkerij van A.J. Verstegen bleven zo Brits springruiter, Scott Brash met Hello Mr President (Comme d'Api vd Hacienda Z) voor.  België's, Olivier Philippaerts vervolledigde het podium in het zadel van de 10-jarige BWP-ruin, H&M Miro (Diamant de Semilly).

Het duo werd opgevolgd door Omer Karaevli die in het zadel van de SF-ruin, Avant Toi (Flyinge Quite Easy) voor bleef op Sf-Equestrian ruiter, Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue). Johnny Pals volgde foutloos op de achtste plek met de 11-jarige Zarkava Hero Z (Zandor Z) .

Berlin Eagles winnen GCL

Nadat de Paris Panthers het voortouw namen op vrijdag, wisten de Berlin Eagles vandaag de Global Champions League te winnen. Het Duitse team werd vertegenwoordigd door Christian Kukuk met zijn BWP-hengst, Mumbai (Diamant de Semilly) en Philipp Weishaupt in het zadel van de 12-jarige Contagio-zoon, Coby.

Volledige uitslag