Op Nederlandse bodem snelde De Boeck met de 12-jarige Casall merrie voor Emma Bocken met de 10-jarige Zangersheide-merrie, Rinken Z (Riscal La Silla). Het Nederlandse duo bleef net geen seconde voor op Federica Fernandez die zowel de derde als vierde plaats op naam schreef. De Mexicaanse amazone plaatste zich op het podium met Charmeur (Cristallo) en volgde zichzelf op in het zadel van V.I.P. (Berlin).

Op de vijfde plaats van deze 1.35m rubriek volgde Louise Ameeuw in het zadel van haar 9-jarige BWP-merrie, Orphy van de Kruishoeve (Elvis ter Putte).

Estee Bomeré scoort podiumplaats

Eerder loodste Estee Bomeré haar achtjarige Moonshine van 't Ameldonk op het 1.20m podium. Samen met de merrie, uit eigen fokkerij, diende de Oost-Vlaamse amazone enkel Olivia Banks met Lahelien W (Carambole) voor zich te dulden. De top drie van deze rubriek werd afgewerkt door Marie Eder Ferrero en de 14-jarige BWP-merrie, Jina van 't Athof (Vivaldi du Seigneur).

Het duo werd opgevolgd door River Morssinkhof die in het zadel van Leonidas (Leonce) ruim twee seconden sneller bleek dan Axelle Rowies met Me 2 by Cavalor (Elvis Ter Putte).

Clémentine Lux is sterkhouder in Pony GP kwalificatie

In de 1.30m pony Grand Prix kwalificatie sprong Tabitha Kyle met Atomic du Bary (Frascator Mail) naar de winst. Het Britse duo was ruim vijf seconden sneller dan Nederlandse amazone, Renske van Middendorp. De Nederlandse amazone volgde met haar 8-jarige Labonita ZV (Best Boy) voor Emma Hertz-Eichenrode en de 17-jarige Bente (Verdi TN).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Belgisch. Clémentine Lux volgde met haar vertrouwde Bounty voor Robin Vermeir en Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot).