Jos Verlooy op podium in 5* hoofdrubriek van Valkenswaard

Jos Verlooy op podium in 5* hoofdrubriek van Valkenswaard

In de late namiddag werd de hoofdproef van de dag in Valkenswaard aangevat, een CSI5* over 1.50m hoogte. Het podium kleurde uiteindelijk hoofdzakelijk Iers, met een vleugje zwart-geel-rood door een sterke prestatie van Jos Verlooy. Verlooy reed met de 11-jarige zwarte BWP ruin Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck) in een tijd van 67.99 seconden naar een zeer knappe bronzen medaille.

De overwinning in deze proef werd op naam geschreven van Daniel Coyle en Oak Grove's Carlyle (Casall). Met een tijd van 66.66 seconden bleef Coyle net 9 honderdsten sneller dan zijn landgenoot Denis Lynch in het zadel van Rubens LS la Silla (Hh Rebozo). Verlooy volgde een ruime seconde na de twee Ieren en vervolledigde met Luciano van het Geinsteinde het podium.

Kevin Staut sprong op de rug van Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) naar een vierde plaats, voor Tobias Meyer die met Greatest Boy - H (Carrera VDL) te top vijf vervolledigde.

Ook Abdel Saïd wist met Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot) zich nog binnen de top tien te klasseren op een negende plaats.

Uitslag