In de eerste ronde sprongen zowel Pieter Clemens op de rug van Hulde G (Vigo d'Arsouilles) en Koen Vereecke met Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze) een prachtige nulronde. Gilles Thomas en Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker), als derde van het team aan zet, konden deze reeks niet verderzetten en sprokkelden acht strafpunten. Met de vier strafpunten die Wilm Vermeir verzamelde in het zadel van IQ van het Steentje (Toulon), werd het resultaat van Thomas uiteindelijk geschrapt.

Team België stond zo aan het begin van de tweede ronde als derde gepositioneerd, vlak na Groot-Brittanië en Noorwegen die met een clean-sheet mochten starten. Het Nederlandse team raapte in de eerste ronde een extra tijdsfout op en begon met vijf strafpunten aan het tweede deel van deze Nations Cup.

Het leek lang af te stevenen op een barrage tussen Groot-Brittanië en België, maar met vier schitterende nulrondes van onze landgenoten, en uiteindelijk twee maal vier strafpunten voor de Britten, grepen onze springduivels welverdiend naar het goud. Team NL sprong zo ook nog over Groot-Britannië, en met een totaal van hun vijf strafpunten uit de eerste ronden waren zij goed voor zilver.


Uitslag

F. © Falsterbo Horse Show