Grand Prix overwinning voor Sofie Janssens in Schilde

Grand Prix overwinning voor Sofie Janssens in Schilde

In Schilde werd er afgelopen weekend op regionaal niveau gesprongen. Het hoogtepunt van het weekend was de 1m25 hoge Grand Prix. Vijf combinaties konden de nul behouden in het basisparcours, een barrage met vijf moest dus over de winnaar beslissen. In die barrage was het Sofie Janssens die met Anybody aan het langste eind trok. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 45,83 seconden. 

Benjamin Bardyn en Talis van't Merelsnest Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) namen de tweede plaats mee naar huis. Ook zij konden een foutloze ronde springen in 48,84 seconden. Enkel de top twee kon de nul behouden. Laurent Nuyens zette met Just Daddy P (v. Nagano) de snelste tijd neer maar een springfout verwees hen naar de derde plaats. 

Voor Paulien Herteleer (Hot Stuff) en Dimity van Looveren (Felinka) was er een vierde en vijfde plaats.

1m25 KT

In het 1m25 ging de overwinning naar Steve Auwers. Hij kon in het zadel van Enzo een foutloze ronde achter zijn naam noteren in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 68,48 seconden. Erika Wenderyd en Chalice namen de tweede plaats mee naar huis. Ook voor hen was er een foutloze ronde in 70,37 seconden. Julie Ooms en Diarado-Son Z (v. Diarado) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 71,42 seconden.

Shirley Maes (Guantanamo van de Steenbeek) en Dimitry van Looveren (Olympia) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m15 zondag

In het 1m15 op zondag reed Alyssa Looyens naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Iluna di Cantero een foutloze tweede fase springen in 33,41 seconden. Thomas Baukeland en Olala van de Wittemoere namen de tweede plaats mee naar huis. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 34,58 seconden. Veronique Vanhees en Carsto Wi Ro Z vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,65 seconden. 

Morgane Cazeaux (Never Say Never Z) en Thomas Baukeland (Ho-Chi) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

1m15 zaterdag

Op zaterdag was Veronique Vanhees de beste in het 1m10. Zij rekende op Carsto Wi Ro Z om in 65,14 seconden een foutloze ronde te springen. Hanne Van Linden en Exellance namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde te springen en klokten af in 66,78 seconden. Alyssa Looyens en Iluna di Cantero (v. Quadrillo) vervolledigden de top drie. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 68,23 seconden.

Mieke Ceuterick (Indira Jade de Dwerse Hagen) en Nils Bats (Natan van het Heidenhof) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor de resultaten