Karin Donckers toont stalen zenuwen in CCI3* Strzegom

Karin Donckers toont stalen zenuwen in CCI3* Strzegom
Karin Donckers  heeft vanmiddag in het Pools Strzegom de lange driesterren wedstrijd op naam geschreven met haar Olympiade paard Fletcha van ´t Verahof. De Belgische amazone ging na de cross country gisteren aan de leiding en gaf deze winst niet meer uit handen in het afsluitende springen.

Donckers en de  12-jarige Vigo D´Arsouilles zoon begonnen hun wedstrijd op een goede tweede plaats in de dresuur.  Met een subliem gereden cross country nam het duo de leiding over van de Zweedse Therese Viklund, die uiteindelijk 12e zal worden.

Vandaag in het afsluitende springparcours werd de druk flink opgevoerd door de Nederlandse amazone Merel Blom.  In het zadel bij Rumour Has It N.O.P. vloog die gisteren door de cross country en wist ook in het afsluitende springen de lei schoon te houden. Daarmee was het verschil tussen haar en Donckers enkel 0.10 strafpunten.

Het antwoord van Donckers en haar BWP'er was dan ook een foutloze rit . Het duo sprong met stalen zenuwen naar de overwinning. Naast de winst had Donckers ook Lamicell Iris in de race en werd ze zevende.

De derde plaats ging naar de Zwitserse Eveline Bodenmüller en Waldmann. Het duo had een constante wedstrijd met een vijfde plaats in de dresuur, een foutloze cross country en eveneens een foutloze omloop in het springen. De tijdsfouten in de cross country maakten het dat de uiteindelijk op 55.30 strafpunten uit kwam.

Kijk hier voor alle resultaten.