Karin Donckers domineert op Vairano Horse Trials

Karin Donckers domineert op Vairano Horse Trials
Karin Donckers heeft haar eerste plaats in de CIC3* op de Vairano Horse Trials niet meer uit handen gegeven. Nederlander Tim Lips bleef eveneens sterk presteren, hij werd tweede voor de Zwitserse Mélody Johner

In het afsluitende springen wist Lips flink de druk op te voeren door foutloos te blijven met Bayro (v. Casantos). Maar Donckers stuurde haar toppaard Flechta van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles) met stalen zenuwen rond om haar score van gisteren (47.20 strafpunten) te eindigden en de overwinning te pakken. Lips werd tweede met 49.90 strafpunten.

De Zwitserse Johner bleef ook van het hoout met Frimeur Du Record Ch (v. Carino) maar noteerde twee strafpunten voor tijd. Desondanks eindigde de amazone op een derde plaats met 62.20 strafpunten.

Lara De Liedekerke-Meijer deed ook goede zaken en eindigde als vierde en vijfde. Met Averouge Des Quatre Chenes (v. Vert Et Rouge) sprong ze foutloos rond en werd vierde. Bij Alpaga D'Arville kwamen er wel drie balken naar beneden. Toch zat er met 75.30 strafpunten nog een vijfde plaats in.

Tijdens de CIC2* ging het hele podium naar de Belgen. Donckers pakte de overwinning met Grandioz (v. Shindler de Muze) .  Zij bleef met een foutloos springparcours op haar 45.10 punten van na de cross staan.  Liedekerke Meier  sprong ook twee maal foutloos met haar paarden.  Ze werd tweede plaats met Mighty’s Match (v. Mighty Magic) En klom met Nyala d’Arville (v. Verdi) van de vijfde naar de derde plaats dankzij het sterke optreden in het afsluitende springen.

Kijk hier oor alle resultaten.