Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters te Helvoirt

In 2015 vindt er opnieuw een Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters plaats. Het EK komt naar het Nederlandse Helvoirt. Er zullen dus heel wat Belgische LRV-supporters in Helvoirt aanwezig zijn om de Belgische ruiters en amazones te steunen tijdens de zesttallen-dressuur, de individuele dressuur, de cross-country en de afsluitende jumping. In 2013 werd België derde in het landenklassement te Laintal (Oostenrijk). In 2015 wil LRV minstens evengoed doen en liefst ook in het individueel klassement een rol van betekenis spelen. Daarom zet LRV meer en harder in op begeleiding van de EK-kandidaten. Naar Helvoirt toe, maar ook al naar 2017 toe, als het EK,  na Minderhout 2003, terug naar België komt.

Kersvers eventingbondscoach Marc Rigouts, komt de LRV-selectie- en begeleidingscomissie heel graag versterken.
Marc Rigouts begon met paardrijden in LRV. Hij was één van de allereerste LRV-ponyruiters nog voor de LRV-ponywerking officieel van start was gegaan en hij leerde de ‘eventingstiel’ op LRV-wedstrijden, waar hij ook nu als lid van LRV Minderhout nog regelmatig aan deel neemt met jonge en beloftevolle paarden.
“Er zijn al heel veel goeie ruiters en amazones uit de LRV-eventingwerking voortgevloeid. Het beste voorbeeld is natuurlijk Karin Donckers. LRV-combinaties hebben vaak het voordeel dat paard en ruiter samen naar het Z-niveau zijn gegroeid. Ze vormen hechte combinaties en dat is belangrijk in de eventingsport. Ik heb niet getwijfeld toen de vraag van LRV kwam om de combinaties mee op te volgen en bij te scholen.” Zegt Marc Rigouts.

Programma EK Landelijke Ruiters Helvoirt 2015
(programma onder voorbehoud)
Woensdag 19 augustus:
   15.00 uur EK 1e Vet-check
   19.00 uur EK Loting teams
Donderdag 20 augustus
10.00 uur
EK Team Dressuur (zestal)
   14.00 uur EK Dressuur individueel (deel 1)
Vrijdag 21 augustus 
   09.30 uur EK Dressuur individueel (deel 2)
Zaterdag 22 augustus
   13.00 uur EK Cross Country
Zondag 23 augustus
   11.00 uur EK 2e Vet-check
   13.30 uur EK Springen
   17.00 uur Prijsuitreikingen &Ceremonie

Meer info: http://www.outdoorhelvoirt.nl