Team België, onder leiding van Chef d'Equipe Rik Deraedt, nam de derde plaats voor hun rekening. Luiz Felipe Neto De Azevedo kwam met Valentino Massuere (v. Canturo) als eerste teamlid voor België aan de start. Hij bleef mooi foutloos in de eerste omloop en kreeg vier puntjes in de tweede. Ook Louise Ameeuw en de BWP-hengst Nasty Boy de Muze bleven mooi foutloos tijdens de eerste ronde. Ze waren alleen net te laat binnen en kregen zo twee strafpunten achter hun naam, wat meteen ook het schrapresultaat werd. In de tweede ronde kregen ze vijf punten achter hun naam. Leon Brutsaert reed met Corleone Tour Vidal (v. Mylord Carthago) een foutloze eerste ronde, gevolgd door vier puntjes in de tweede. Tot slot was er het laatste teamlid, Bart Jay Junior Vandecasteele. Ook hij legde de eerste ronde mooi foutloos af met de BWP-merrie Kadee van het Heikanthof. In de tweede ronde kregen ze acht strafpunten en dat resultaat werd weggestreept. In totaal kwam team België uit op een totaal van dertien strafpunten en dat was goed voor een mooie derde plaats! 

Onze landgenoten kwamen ook maar een puntje tekort voor de tweede plaats, want daar zagen we team Spanje met Olivia Alvarez Garcia (Gazquine Tag), Celia Cobo Teran (Alto du Roc), Carlos Borho Giron (Esprit de L'Esprit Z) en Pablo Valle Espinedo (Ilka van de Kiezel). Zij claimden het zilver met een totaal van twaalf strafpunten. Celia Cobo Teran was de enige van het team die een dubbel foutloze omloop kon afleggen. 

Team Nederland won deze Nations Cup onder leiding van hun chef d'Equipe Edwin Hoogenraat. Milan Morssinkhof leverde met Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) een geweldige prestatie door tot twee keer toe foutloos te springen. Dat leverde het team een enorm voordeel op. Emma Bocken kreeg met Kadessa Z (v. Kannen) een foutje in de eerste ronde, wat meteen ook het schrapresultaat werd. Ze bleef mooi foutloos in de tweede omloop. Voor Mart Ijland en de KWPN-ruin Hero (v. Cantos) was er een foutloze eerste ronde gevolgd door acht strafpunten in de tweede. Nick Nanning was de laatste ruiter van het team. Hij reed met Bandia (v. Clinsmann 2) een foutloze eerste omloop, en doordat team NL op dat moment al ruimschoots aan de leiding stond, hoefde hij zelfs niet meer te starten in de tweede ronde. De acht strafpunten van Mart bleven dus staan, maar dat maakte niets meer uit. Met een ruime voorsprong won team Nederland deze spannende Nations Cup. 


Klik hier voor de volledige uitslag.