Elke Appeltans zat in het zadel van de achtjarige Zangersheide merrie Enya EMS van de Padenborre (v. Etoile M). Samen lieten ze niets aan het toeval over en vlogen ze door de finish in een tijd van 29,45 seconden, genoeg voor de overwinning. Het duo wist overigens als enige de tijd onder de 30 seconden te houden en daarbovenop was de Zangersheide merrie meteen ook de beste achtjarige van de proef. We zagen de amazone ook terug op de zevende plaats met Cosibi EMS Z (v. Cosimo). 

Enrique Gonzalez zat in het zadel van de beste zevenjarige van de proef, de KWPN-merrie Kolinda SL (v. Arezzo VDL). Zij waren ietsje trager dan Appeltans, en in 30,17 seconden namen ze de tweede plaats voor hun rekening. Op drie zagen we Guy Janssens en de zevenjarige Zangersheide hengst Kasanova Z (v. Kannan). Met de KWPN-ruin Joey (v. Caplan) nam hij ook nog de vijfde plaats voor zijn rekening. Daartussenin zagen we Christophe Vanderhasselt en de BWP-ruin Pilgrim Vitseroel (v. Diamant de Semilly). Vanderhasselt zagen we op de negende plaats opnieuw terug, nu met Thunatellie Z (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

Ook de rest van het klassement werd gedomineerd door onze landgenoten. Zo konden Joep Wenselaers (O'Neal de Yeselo), Vincent Lambrechts (Philemon van T&L), Jeroen Appelen (Peter-Pan), Louke Baeten (Pegina vd Bisschop), Thierry Goffinet (Jamaique DB), Jessica Geurts (Pittman v/h Lilleveld) en Hendrik Denutte (Kenzo Quality Z) zich allemaal nog plaatsen. 


CSI1* - 1m30 

Ook de 1m30-rubriek kwam op naam van Elke Appeltans te staan. Deze keer kon ze winnen met de KWPN-merrie Falve (v. Guccio Ex Vleut) in een tijd van 25,11 seconden. Dat was slechts één honderdsten sneller dan de nummer twee, Odile Gierech. Die eindigde met Diane de Riverland (v. L'Arc de Triomphe) op de tweede plaats.  Zowel Janina Blotz en Captain Claas (v. Captain Fire) als Shari de Laet en Cataleya 3 (v. Cachas) vervolledigden de top drie. 

Verder konden ook Guy Janssens (Eldorado vd Zeshoek), Lien Van Ende (Decadence v't Oud Molenhof Z), Charlyne Vanhoof (Marcotique DNL) en Jeroen Appelen (Neverland Z) zich nog klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.