CSI2* Lier: Bart Clarys schittert op Grand Prix podium!

CSI2* Lier: Bart Clarys schittert op Grand Prix podium!

In Lier werd een internationaal CSI2* weekend zonet afgesloten met de Grand Prix. 59 combinaties kwamen aan de start in de basisronde, veertien van hen slaagden erin om die basisronde zonder springfouten door te komen. Opvallend was dat slechts vijf van hen erin slaagden er dubbele nulronde te springen, waarvan Anne Kristine Truelsen de snelste was. Zij reed Quemoy KT (v. Quidam's Rubin) naar de overwinning door in 35,61 seconden een foutloze ronde te springen. 

Alexis Borrin, die als laatste de ring in moest, deed met zijn Embassy du Chateau (v. Jarnac) er nog alles aan om de overwinning op zijn naam te schrijven maar zijn tijd van 37,00 bleek niet voldoende. Het leverde hem en zijn 10-jarige ruin echter wel de zilveren medaille op. Bart Clarys en Arrive Z (v. Andiamo Z) zorgden voor de beste Belgische prestatie. Zij mochten op de derde podiumdtrede plaatsnemen na een foutloze ronde in 38,75 seconden. 

Tom Schewe (Fraya Wiro) en Andrea Marchese (Zensational) werden vierde en vijfde.

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Thibeau Spits en Niels Bruynseels. Spits reed zij Clear Hear (v. Clarimo) in 37,42 seconden naar de finish maar tikte daarbij één balk uit de lepels; Bruynseels en Matador (v. Emerald) kregen ook één springfout aangerekend. Spits en Bruynseels eindigden zo op de zevenede en de negende plaats. 

Leonie Peeters (Belanda), Kim Thiry (Quel Torreo T) en Gudrun Patteet (Sea Coast Chica VV Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten