Koen Vereecke glundert meteen op het podium in Rome!

Koen Vereecke glundert meteen op het podium in Rome!

Deze ochtend barstte de internationale springsport los in het Piazza di Sienna in Rome. De CSIO5* combinaties reden een 1.45m rubriek met barrage als opening van het Rolex concours. In deze rubriek met barrage liet Koen Vereecke zich meteen opvallen.

De winst kwam op naam van Pedro Veniss die zijn 11-jarige  Cadum de Champloue (Diamant de Semilly) naar de winst loodste in 32,71 seconden. Als driejarige werd de SF-merrie via de Fences Auction verkocht. Jodie Hall McAteer volgde op de tweede plaats met de Kannan-zoon, Catoki. De derde plaats kwam op naam van de Belgische springruiter, Koen Vereecke.

Vereecke plaatste zich met de gekeurde BWP-hengst, Lector vd Bisschop (Bamako de Muze). Het Belgische duo bleef zo voor op Emanuele Gaudiano en Julius.D (Arezzo VDL).

De top vijf in deze rubriek werd afgewerkt door  John Whitaker met Green Grass (Luidam). Net buiten deze top vijf plaatste ook Nicola Philippaerts zich in de prijzen. Philippaerts sprong foutloos naar de zevende plek met de 9-jarige Klaartje Z (Kannan).

Vermeir beste Belg in opvolgende 1.45m rubriek

Na de 5* 1.45m rubriek waar het beslecht werd met een barrage, werd nog een 1.45m proef gereden over twee fasen. Hier zorgde Wilm Vermeir voor het beste resultaat met z'n Wereldbeker-paard Iq van het Steentje (v. Toulon). Het duo noteerde twee tijdsfouten in de tweede fase en eindigde zo nog net in de prijzen met hun negentiende plaats. 

De overwinning was voor een nieuwe combinatie. Julien Epaillard boekte met de tienjarige hengst Dubai de Soie (v. Quaoukoura du TY) zijn eerste overwinning. Ze vormen nog maar sinds eind april een combinatie. Het podium werd verder ingevuld door twee Italiaanse combinaties. Francesco Correddu werd tweede met Necofix (v. Eco del Castegno) en hield landgenoot Graziano Tazzi met Mash Ipei (v. Contendro) achter zich. 

Alle resultaten