Spits zette in op de tienjarige Ibestra Vb (v. Quality Time TN). De KWPN-merrie werd het 1.40m hoge parcours zonder fouten doorgestuurd en finishte in 65,28 seconden, wat goed was voor de zevende plaats. Zij waren het enige Belgische duo aan de start van deze rubriek. 

Jur Vrieling kwam als 26ste aan de start en had Chabada de l'Esques (v. Quebracho Semilly) onder het zadel voor de proef. De elfjarige ruin doorstond het 1.40m parcours met glans en klokte af op 63,94 seconden. Met die tijd waren ze exact twee seconden te traag om Francois Xavier Boudant van de leiding te rijden. De Fransman had al vroeg in de proef, als elfde, de te kloppen tijd op een scherpe 61,94 seconden gezet met Diamant de Riverland (v. Diamant de Semilly). Vrieling moest enkel nog Alain Jufer voor zich dulden. De Zwitser reed op Dark Grey MM (v. Diacasall) dertig honderdsten sneller en veroverde de tweede plaats.

Volledige uitslag

Even later haalde Spits Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure) van stal voor de aansluitende 1.45m rubriek. Ook hier was de Belg op geen fout te betrappen en stuurde de negenjarige hengst richting een gedeelde elfde plaats. 

De overwinning was voor de Franse Nicolas Delmotte en Citadin du Chatellier (v. L'Arc de Triomphe). Pius Schwizer zagen we terug op twee met Casallino (v. Casall) voor Denis Lynch op Dark Chocolate 48, eveneens een nakomeling van Casall. 

Volledige uitslag