Zoe Conter: "Dit jaar wil ik echt presteren op een 5* niveau"

Zoe Conter: "Dit jaar wil ik echt presteren op een 5* niveau"

De jeugd is de toekomst, daarom zat het team van Rolex samen met Zoe Conter. Een gesprek over haar deelname in Dinard, de toekomst en plannen. 

2021 is een bewogen jaar, wat staat er op je planning?

Dit jaar wil ik voornamelijk wat vijfsterren ervaring opdoen. Ik heb ruim één jaar op dit niveau gemist. Mijn eerste wedstrijd was op thuis terrein in Knokke. Voor de vijfsterren concours heb ik een leuke stal aan Davidoff de Lassus en Dawa de Greenbay.

Sinds ik terug ben uit Wellington heb ik, buiten Knokke, niet zo veel concours gereden. Ik heb hard toegewerkt naar de zomer en hoop dat ik daar dan ook de vruchten van zal dragen.

Welk paard vestigt je hoop dit jaar?

Ik ben enorm 'excited' over mijn Davidoff.  Vorig jaar blesseerde hij zich, daarom heb ik nog niet zoveel ervaring met hem. Hij is enorm speciaal. Gewoon een super karakter en toch alle kwaliteiten om me bij te staan op een hoger niveau. Hij heeft alle energie in de wereld, is fris in zijn hoofd en lichaam maar gelijktijdig ook een echte gentleman. 

Verder kan ik dit jaar rekenen op enkele aankomende talenten, zoals Dawa. Een negenjarige merrie die ik sinds haar zevende lente op stal heb.

Corona was een bewogen jaar, wat was de levensles?

Ik heb geleerd dat ik echt wil presteren in deze sport. Zeker na het afgelopen jaar, en de deelname in Florida. Het waren harde maanden, maar terug op wedstrijd gaan in Florida gaf me enorm veel motivatie.  Hiervoor ga ik me dus 100% inzetten.

Verder besef ik nu nog meer dat elk goed moment moet omarmd worden. Het leven is een ketting van ups en downs, zeker in de sport, maar je mag de leuke momenten nooit zomaar als normaal beschouwen.  Dit doet je ook de kleinere dingen in het leven appreciëren.

Source: Press Release Rolex Grand Slam of Show Jumping.