Skip to content

Copyright

Gilles Thomas en Nicola Philippaerts schitteren in top 10 LGCT ranking!

Na de verrassende LGCT Grand Prix-zege van de Franse amazone, Ines Joly, zijn er opnieuw enkele wijzigingen in het LGCT klassement. Max Kühner blijft echter op kop, nadat hij zich ook op het podium opstelde in Monte Carlo.

Kühner won de LGCT Grand Prix van Saint Tropez en staat aan de leiding met 16 punten verschil op de Deense springruiter, Andreas Schou. Eduardo Alvarez Aznar kwam het laatst aan de start in Parijs en plaatst zich voorlopig derde in de ranking.

De Nederlandse springruiter, Maikel van de Vleuten sprokkelde kostbare punten afgelopen weekend. Van der Vleuten springt zo - met één punt verschil op Aznar - naar de vierde plaats.

Hij is gevolgd door Christian Kukuk en regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas.

Voor België staat ook Nicola Philippaerts, de GP-winnaar van Mexico City, in de top tien. Philippaerts staat 10e. In de top 20 vinden we ook Jérôme Guery op 14, Thibeau Spits op 16 en de winnaar van Stockholm, Olivier Philippaerts op plaats 19.