Steve Guerdat: "Als je meegaat in z'n chaos is Victorio tot alles in staat."

Steve Guerdat: "Als je meegaat in z'n chaos is Victorio tot alles in staat."

Afgelopen weekend verzekerde Steve Guerdat de Wereldbekerwinst in eigen land. Voor eigen publiek sprong de voormalig Olympisch kampioen emotioneel naar de eindzege.  Met zijn winst sprong Guerdat meteenaar de leiding in het Wereldbeker klassement. 

"Dit is een speciale overwinning omwille van verschillende redenen. Winnen op eigen terrein is altijd uniek. Meer nog, ik heb nog nooit echt gescoord in Basel, blij dat er nu een keerpunt is," vertelt de Zwitser na afloop. "Daarom verwachtte ik ook niet veel dit weekend. Maar op vrijdag wonnen we al de Grote Prijs en danam ik gewoon het risico om nogmaals Victorio van stal te halen, blij dat die keuze brilliant bleek te zijn."

Over Victorio

"Ik heb Victorio vorig jaar met twee vrienden aangekocht," gaat Guerdat verder. "Ik wist dat hij goed was, maar geloofde dat hij nog meer in z'n mars had. Hij won al veel 2 - en 3 ster rubrieken maar toonde vandaag zijn echte capaciteiten.  Hij gaat echt 'all the way', en I Like it."

"De truc is hem in z'n eigen element te laten. Hij is toegegeveniet de eenvoudigste om te rijden, maar als je meegaat in z'n chaos is hij tot alles in staat."