Quel Homme de Hus terug op wedstrijd! "Hier heb ik zo naar uitgekeken!!" (VIDEO)

Quel Homme de Hus terug op wedstrijd! "Hier heb ik zo naar uitgekeken!!" (VIDEO)

Na ruim één jaar geduld was het vorige week zover... de rentree van Quel Homme de Hus in de internationale ring. Samen met Guery in het zadel bouwt de hengst opnieuw langzaam op. De eerste twee 1.25m rubrieken zijn ondertussen wederom achter de kiezen! "Dit is echt een fantastisch gevoel!"

"Ook al was het maar 1.25m hoog, ik heb enorm lang uitgekeken naar die twee parcoursen," vertelt Guery. "Het was geweldig. Quel Homme is duidelijk in vorm. Ik voel hem heel goed, dus ja, het is super positief."

"De eerste stap is gezet, nu kunnen we verder. Er zijn uiteraard nog heel wat stappen te zetten, maar de grootste die was vorige week in Oliva.

Parijs blijft doel!

"Een deelname tijdens de Olympische Spelen in Parijs blijven het doel. Zolang ik voel dat Quel Homme het aan kan blijft dat ook de prioriteit." gaat de Belg verder. "Bij hem gaat het niet om de hoogte. Hij moet opnieuw leren zijn lichaam te gebruiken en zijn spieren te ontspannen. Hij is ook al van een bepaalde leeftijd (18 jaar oud, nvdr.). Daarom duurt het allemaal wat langer, maar gelukkig niet zonder resultaat. Mijn prioriteit is nu gewoon hem zijn tijd te gunnen!"

"Als ik voel dat hij er klaar voor is, gaan we door naar de volgende stap," besluit Guery