Pieter Clemens: "De Wereldbekerfinale is het ultieme doel..."

Pieter Clemens: "De Wereldbekerfinale is het ultieme doel..."

Afgelopen weekend sprong Pieter Clemens met Hulde G (Vigo d'Arsouilles) net buiten de top tien in de Wereldbeker van Madrid. "Samen met Akarad Hero Z is zij momenteel mijn beste paard." vertelt Pieter Clemens.

"Ik besloot met Hulde G te starten omdat Akarad afgelopen zomer heel wat wedstrijden heeft gesprongen. Daarom hebben we besloten hem wat rust te gunnen tot het eind van dit jaar." gaat de Belgische springruiter verder.

"Hulde is echt een geweldig paard om te rijden. Ik ben Jos Lansink enorm dankbaar dat ik haar mag rijden. Ze is enorm competitief en heeft een geweldige mindset. Hopelijk kan ik met haar doorgroeien op het hoogste niveau."

De finale is het doel

"Ik wil dit jaar echt de finale van de Wereldbeker halen. Toch wil ik me daarin niet voorbij lopen. Elke wedstrijd bekijk ik apart. Maar sowieso wil ik me proberen kwalificeren voor de ultieme finale. Meer dan ons best kunnen we niet doen," glimlacht Clemens. "Binnenkort mag ik ook nog in La Coruna mijn kans wagen en hopelijk zal ik ook in Mechelen kunnen starten."