Kent Farrington: "Gazelle is een echte pro..."

Kent Farrington: "Gazelle is een echte pro..."

Terwijl de zon schitterde op de grote arena in Aken wist Kent Farrington het publiek in spanning te houden en uiteindelijk de Rolex Grand Prix op zijn naam te schrijven. Voor Farrington start de Rolex Grand Slam.

Je zegt al een tijdje dat je in Aken wil winnen, nu is het zover. Hoe voelt dit?

Iedere springruiter wil in Aken winnen. Elke keer ik de arena verliet deze week gaf ik een blik aan de 'Wall of Fame' en beeldde ik me in dat mijn naam er zou staan. Ik ben dus enorm blij met deze overwinning. Ik kan het nog steeds moeilijk vatten.

Hoe verliep het parcours?

Het was een typisch parcours voor Aken.  De beste combinaties in de wereld komen hier aan de start. Het parcours was dus een enorme uitdaging. Gazelle heeft de 'skills', het vermogen en is voorzichtig genoeg voor dit parcours. Ze werd tot het uiterste getest maar hielp me door het parcours.

Hoe voelde Gazelle aan?

Gazelle is een echte 'professional'. Ze is zich bewust van de verschillende fases in een parcours, ze weet wanneer ze moet optreden. Ze was niet altijd zo, maar is echt een pro!

Je overwinning nodigt je meteen uit voor Spruce Meadows, zal je er aan de start komen?

Zonder twijfel, JA!

Aan wat dacht je bij de start van de barrage? Er waren nog geen foutloze combinaties.

Ik was al meermaals dichtbij de overwinning gekomen maar het was altijd - net niet. De laatste keer was ik de snelste maar sprong ik één balk uit de lepels. Vandaag wou ik het toch beter doen. Ik dacht dat gewoon foutloos blijven de druk wel zou opdrijven.