Judy-Ann Melchior: "We pakken uit met nooit geziene veulencollectie"

Judy-Ann Melchior: "We pakken uit met nooit geziene veulencollectie"

Gancia de Muze, Cas de Liberté Z, Electra van ’t Roosakker, Centa de Muze, Sterrehof’s Ushi, Sancha LS, allemaal hebben ze eind deze week een veulen in Zangersheide’s Quality Auction!

“Op vrijdag en zaterdag tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses, pakt Studbook Zangersheide opnieuw uit met haar Quality Auction.” Vertelt Judy-Ann Melchior. “De Zangersheide Quality Auction wordt jaarlijks aanzien als het hoogtepunt van het veilingseizoen en realiseerde in het verleden absolute top prijzen. Zo werd vorig jaar het merrieveulen Emmerby vd Berghoeve Z verkocht voor maar liefst € 300.000!”

 

“Eén van de absolute veilingtoppers van deze editie wordt ongetwijfeld nummer 37 Chagan Z, een zoon van Chacco Blue uit Gancia de Muze. Chagan Z is de allereerste zoon van de legendarische Gancia de Muze die ooit in veiling komt. Gancia ging vorig jaar met sportief pensioen na een uitzonderlijke carrière waarin ze onder Niels Bruynseels maar liefst 8 5*GP’s won en talrijke andere internationale proeven op 5* niveau.” Gaat Melchior verder.

 

“Ook voor een tweede Grand Prix merrie van Niels Bruynseels is het de eerste keer dat een veulen in een veiling komt. Cas de Liberté Z reisde jaren samen met Gancia de Muze de wereld rond en heeft nu ook voor het eerst een veulen in de veiling. Nummer 65, Kash de Liberté HK Z is een waanzinnig merrieveulen met als vader Kashmir van ’t Schuttershof!”

 

Uitpakken met interessante merrielijnen

 

“Maar daar stopt het niet, al even exclusief zijn n°25 Bailando de Regor Z (Balou du Reventon) en zijn zus Eres Tu de Regor Z (Emerald). Centa de Muze behoort tot de beste merries ter wereld en het is haast onmogelijk een veulen, laat staan een merrieveulen, van haar te kopen. Dat Zangersheide er meteen in slaagt 2 veulens uit deze merries aan te bieden bewijst het ongekende vertrouwen dat ze van haar fokkers krijgt!”

 

“Het is een veiling waarin nieuw bloed gecombineerd wordt met gevestigde waardes.” Voegt Melchior toe. “Zo wordt ook de eerste zoon van Diablesse de Muze geveild. N°20 Quito van het Hulst Z is een zoon van Quidam de Revel uit Joe Clee’s Diablesse de Muze, zelf een dochter van Werly Chin de Muze en dus een zus van Derly Chin de Muze en Kirschwasser SCF!”

 

“De fokkerij verandert razendsnel en fokkers, ruiters en liefhebbers zijn bereid zwaar te investeren in rechtstreekse merrieveulens van Olympische en kampioenschapsmerries en daar heeft Zangersheide in deze collectie erg sterk op gewerkt. N°5 Cara Electra DK Z is een rechtstreekse dochter van Electra van ’t Roosakkern°10 Dalmatia T40 Z is een Dominator Z uit Daniel Bluman’s Olympische Sancha LS. Met N°2 Bella Ushi S Z en n°79 Chacco’s Ushi Z heeft ook Sterrehof’s Ushi twee merrieveulens in veiling!”

 

“Het stopt echter niet bij deze toppers, al evenwaardig zijn n°30 en n°53, een volle broer én zus van Mumbaï, n°34 en n°72 een volle broer en zus van All In, n°83 een broer van Emerald, n°35 een broer van Darry Lou, n° 66 de volle zus van Jeunesse, n°47 de volle broer van Uricas, n°58 de volle broer van Landon én n°55 een broer van Utamaro d’Ecaussines Z!”

 

86 veulens worden geveild op vrijdag 22 en zaterdag 23 september op Stoeterij Zangersheide, de volledige collectie is online te vinden op  www.zangersheide.auction.

 

Voor wie geen geduld heeft om te investeren in een jong veulen is er op donderdag 21 september de Zangersheide Quality Auction voor jonge paarden waar 13 jonge paarden geveild worden. 13 parels die waanzinnig vrijspringen en klinisch en radiografisch gezond zijn, allen met een Z achter hun naam. Een kwaliteitslabel voor topsport!