Hessel Hoekstra: ‘Zowel Icoon als ik leren van ons verblijf in Herning’

Hessel Hoekstra: ‘Zowel Icoon als ik leren van ons verblijf in Herning’
De 22-jarige Hessel Hoekstra is met Icoon VDL als meereizend reserve voor het springteam van TeamNL aanwezig op het WK in Herning. Bondscoach Jos Lansink hoeft echter geen beroep op de jonge combinatie te doen.

Icoon VDL en Hessel Hoekstra hebben sinds hun eerste 3* Grand Prix-overwinning van CSI Eindhoven in mei een flinke opmars gemaakt. Een tweede plaats in de Grand Prix van CSI Twente, een negende plaats in de Grand Prix van CHIO Rotterdam, een tiende plaats in de Grand Prix van CSI Ommen en een derde plaats in de Grand Prix van Falsterbo. Daardoor nam bondscoach Jos Lansink de combinatie op de longlist op.

“Ik vind het mooi en leerzaam om erbij te zijn op het wereldkampioenschap. Nu kan ik zien hoe het gaat op zo’n groot kampioenschap. Met alle spanning en met de teams, dat is toch wel iets speciaals.” Hoekstra reed zelf nog niet eerder een internationaal kampioenschap, ook niet bij de jeugd. “Ik ben daar nooit voor in aanmerking gekomen”, lacht Hoekstra bescheiden.

“Je kunt hier op het WK wel merken dat het echt om het resultaat gaat. Iedereen is fanatiek en gefocust, mooi om dat van dichtbij mee te maken. Het is leerzaam om te zien hoe de jongens losrijden en parcourslopen. Je ziet wel hoe ze ermee bezig zijn. Harrie, Jur en Maikel hebben natuurlijk al meerdere kampioenschappen gereden, mooi om hun aan het werk te zien.”