Zoë Devriendt onklopbaar in hoofdnummer New Flandria Ranch

Zoë Devriendt onklopbaar in hoofdnummer New Flandria Ranch

In Torhout werd er afgelopen weekend opnieuw twee dagen gesprongen. De hoofdrubriek van zaterdag kwam op naam van Zoë Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z. 

De 1.25m avondrubriek lokte 20 deelnemers naar de start. De tweede fase werd door Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z in 30,97s foutloos afgewerkt en leverde hen winst op. Gauthier Soete achtervolgde in het zadel van Lenard en werd met een tijd van 32,78s tweede. Nathan Van Vynckt besloot het podium op Mayla en finishte in 34,52s. Jan De Pauw stuurde Querido AC naar vier en bleef voor op Kelly Dhondt met Marielle de Vauxelles. 

Over 1.15m was het Julie Devloo die zegevierde in combinatie met Kaylinn K. Sander Logghe tekende met Miss voor de tweede plaats gevolgd door Devriendt die hier al kwam opwarmen met Et Voila van de Ringhoeve en derde werd. Odile Bartsoen won de 1.05m rubriek met Moonlight vh Nijskenshof. Jonah Becu werd tweede op Rigolade van Hof Ter Boone voor Nathan Van Vynckt en Q-Time.


Resultaten

Myrte Sentobin wint op zondag

De 1.10m rubriek kwam op zondag op naam van Myrte Sentobin en Veritas 29. Het duo was ongeveer een halve seconde sneller dan Renée Goethals en Glamira. Goethals was met Rosie van het Wilderhof ook nog goed voor de vijfde plaats. Lore Verhasselt stuurde Pistoai du Bois naar drie terwijl Jean-Baptiste Defever vierde werd op Clin D'oeïl van de Mispelaere.

Een rubriek eerder greep Sentobin naast de overwinning en moest die eer aan Joachim Hoste laten in het zadel van Haico. Chiana Miller sloot de top drie af met Karmel Hof Ter Zeedycke. 

De hoogste ponyrubriek werd gewonnen door Laurence Declecq in combinatie met Harmonie du Levant. Het 1.10m hoge parcours werd ook door Margot Debussche en Vasco Optimus foutloos afgewerkt, zij werden tweede. Emile Beke nam plaats drie en vier voor zijn rekening met respectievelijk Incitatus en Incitatus 2. Margot Debussche werd nog eens vijfde in het zadel van Murphy. Jitske Vantieghem besloot op zes met Pinotti. 

Over 1m moest Declercq Nils Despenter met Jaconda voor zich dulden. Estelle Pieters werd hier derde in het zadel van Le Prince.

Resultaten