Vic De Plecker speelt hoofdrol in Junioren Grand Prix Zuidwolde

Vic De Plecker speelt hoofdrol in Junioren Grand Prix Zuidwolde

Naast de podiumplaats van Robin Vermeir en Ella Bomeré in de jeugdrubrieken was het Vic De Plecker die zich liet opmerken in de Grand Prix voor Junioren-ruiters. Met Ilypsho greep hij net naast het podium. 

De tienjarige hengstenzoon van Zirocco Blue VDL maakte zowel in de basisronde als de barrage geen enkele fout en werd door De Plecker in 35,86 seconden naar de finish gestuurd. Het duo was één van de zes dubbel foutloze combinaties en kwam met hun scherpe tijd knap op de vierde plaats te staan. 

Onder Belgische vlag mocht ook Brent De Schrijver aantreden in de barrage. In het zadel van Liv Good vd Kattevennen Z (v. Levisto Z) tikte hij in deze tweede ronde een balk het zand in. Hun snelle tijd van 32,29 seconden, wat de tweede snelste tijd was, leverde hen een achtste plaats op. 

De winst was voor de Duitser Tony Stormanns, hij bleef op Cinnamo (v. Magic Park) dubbel foutloos met de winnende tijd van 33,35 op de klok. Op twee volgde de Spaanse Olivia Álvarez García met Liron Tk (v. Light On). De Zweedse Linn Arvidsson besloot de top drie in het zadel van Glenmorangie (v. Cyklon 1083). 

Volledige uitslag