Robin Vermeir besluit jeugdconcours De Wolden met zilver

Robin Vermeir besluit jeugdconcours De Wolden met zilver

De laatste ponyrubriek van CSI De Wolden had een tweede plaats voor Robin Vermeir in het verschiet. De jonge amazone sprong met Extrait de Tatowin de Tinmont drie keer foutloos. Daarnaast wist ook Ella Bomeré een laatste keer het Nederlandse podium te bereiken. 

Veertien ruiters kwamen aan de start in deze 1.25m rubriek voor pony's, wat ook de laatste rubriek was voor deze categorie. Twee foutloze fasen en een beslissende barrage leverde een tweede plaats op voor Robin Vermeir. In het zadel van de dertienjarige hengst Extrait de Tatowin de Tinmont, een zoon van Furzley Fox Trot, was de amazone op geen fout te betrappen en reed een snelle ronde. Enkel de Britse Izabella Rogers wist net iets beter te doen en stuurde Uncanny (. Iowa) een seconde sneller over de finish, naar de winst.

Het podium werd verder aangevuld met de Finse Veera Salminen op de BWP'er Panfu van de Bisschop (v. Dexter Leam Pondi). 

Volledige uitslag

Ella Bomeré verovert laatste keer brons bij Children

De laatste rubriek in de categorie Children had ook een Belgische podiumplaats! Ella Bomeré had de nog maar zesjarige merrie Bubbles van 't Ameldonk Z (v. Bamako de Muze) gezadeld voor deze proef over eveneens 1.25m. Slechts vijf combinaties reden een tweede fase. Bomeré was snel maar kreeg een springfout aangerekend, waardoor ze derde werd.

Voor Estelle van Tricht was er met Kalita du Chablis Z (v. Kannan) een achtste plaats, zij kregen in de eerste fase een fout. De winst was voor de Deense Palma Sophie Gry Jansson-Christensen en Swedish Dynamite (v. Sampres). De Duitse Joy Anna Meinicke kwam als tweede en laatste dubbel foutloze op twee in het zadel van Ciamona L (v. Conthargos).

Volledige uitslag