Acht combinaties van de 32 starters konden het 1.45m hoge basisparcours zonder fouten afronden en mochten het zo tegen elkaar opnemen in de barrage. Die laatste ronde leek uitdagend want menig ruiter ging in de fout. Wilm Vermeir kwam in actie in het zadel van Joyride S, de veertienjarige BWP hengst van Toulon. Het duo had een vlotte ronde maar tikte een balk uit de lepels, wat hen op vier liet eindigen. 

Enkel Harrie Smolders kon voor eigen publiek de nulscore behouden. In het zadel van Darry Lou (v. Otangelo) had hij de op een na traagste tijd maar een foutloze ronde leverde hem de winst op. De Nederlandse Britt Schaper mocht eveneens mee het podium op na een knappe ronde op In The Air (v. Air Jordan). De zestienjarige amazone stuurde de KWPN'er in een snelle tijd rond maar een springfout hield hen op het brons. Met net geen seconde minder op de klok werd de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida tweede op Pegasus Dawsons Flex (v. Flex A Bill). 

In de barrage zagen we nog de sBs merrie Ironie des Pres Sauvages (v. Coeur de Cachas) aan het werk onder Kristina Klebanova en werd vijfde. De Zangersheide merrie Kara J d'Alve Z (v. Kanan) strandde met Gavin Harley op de achtste plaats. 

Resultaten