Tim Naessens klasse apart in Grote Prijs Aalter

Tim Naessens klasse apart in Grote Prijs Aalter

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de regionale 1.25m Grote Prijs van Aalter. Na afloop stelde Tim Naessens zich vooraan de prijsuitreiking op.

Tim Naessens en de 7-jarige Echattero v/d Gallatashoeve (El Torreo de Muze) sprongen naar de eindzege in 40,34 seconden. HEt paar bleef zo minder dan 0,3 seconden voor op Gilles Detry en zijn Zangersheide-merrie, Catwalk Vas Y Picobello (Vagabond de la Pomme). Cedric De Maertelaere werkte de top drie af.

De Maertelaere volgde met Quelle Force van Sappeleen (Kannan) voor Niki Geenens en Penny Lane van 't Suybrouck (Diamant de Semilly). Op plaats vijf volgde Kris Van Kerckhove met de zesjarige Vitus VK Z (Valdes Z).

In de 1.15m proef domineerde Niki Geenens de einduitslag. Geenens sprong met haar vertrouwde Gazelle van de Vaelenberg (Toulon) naar de winst. Op net geen twee seconden verschil volgde de amazone zichzelf op met Geena Lisa (Lord Z). De top drie van deze 1.15m rubriek werd afgewerkt door Alexia Bracke en de 13-jarige Livius Z (Largo W).

De 1.20m hoofdrubriek op zaterdag kwam na afloop op naam van Quintus Van 't Martendonkerf (Wandor Van de Mispelaere). Franco en de zevenjarige ruin bleven nipt voor op Jonas Saey en Patrisia Van 't Vennehof (Quasimodo vd Molendreef). De derde plaats kwam op naam van Paul De Stoop met onder het zadel de sBs-ruin, Flamingo De Semilly (Flamengo De Semilly).

In het 1.10m hield lokale amazone, Estee Bomeré de concurrentie achter zich. Op de rug van Naloubet L (Equistro) sprong Bomeré naar de winst voor Chloe Van De Walle en Athena Vd Molendreef (Arezzo VDL). Ook in deze proef werkte Paul De Stoop de top drie af, ditmaal op de rug van Mon Ami (I'M Special de Muze).