Thomas Leemans grijpt hoofdwinst bij het Azelhof

Thomas Leemans grijpt hoofdwinst bij het Azelhof

Het Azelhof in Lier vormde het voorbije weekend het toneel voor de VOR. De 1.30m hoofdrubriek op zaterdag leverde een spannende strijd op die uitdraaide in winst voor Thomas Leemans. 

Dertien ruiters en paarden mochten zich klaar houden voor de barrage, waar vier van hen foutloos wisten af te werken. Voor Leemans werd in het zadel van Petrouska Dm Z (Peppermill) een tijd van 40,74s genoteerd, wat hen op één plaatste. Slechts één honderdste verschil, zijnde met een tijd van 40,75s, hield Stephanie Servais met de 7-jarige Extreem van het Schanske Z (Emerald van't Ruytershof) van de overwinning. Marthe van Gorp bracht haar Grand Slam VDL nakomeling Lamborghini ook zonder fouten naar de eindmeet en werd met 43,72s op de klok derde. 

Meghan Gillot vulde de vierde plaats in met Over The Top van het Horzelend (Joop 111). Voor Laurent Nuyens en Daddy's Day Dream P (Just Daddy P) werd een snelle tijd genoteerd maar een balk in het zand liet hen op vijf eindigen. 

Loic Massart en Paul Scheirs winnen 1.25m 

Op vrijdag vormde de 1.25m rubriek de hoogste uitdaging voor de combinaties. Deze werd gewonnen door Loic Massart op Edesa's Nobile (Catoki). Jules Stevens werd met Merusa van de Eijkhof (Harley VDL) tweede voor Peter Boelens die eveneens een nakomeling van Harley VDL onder het zadel had met Habiba vd Vrombautshoeve Z. 

Diezelfde rubriek kwam op zondag op naam van Paul Scheirs en Midnight Sugar (Vigo d'Arsouilles). Met ruim drie seconden voorsprong hielden ze Jarne Francken en Dark Moon Z (Darius) op twee. Het was een onderonsje tussen de twee ruiters, die ook plaats drie en vier konden invullen. Scheirs stuurde de 7-jarige Red Diamond S.P. (Corico Z) naar het brons terwijl Francken nog eens naar de vierde plaats sprong met Quanto v/d Burcht (Zirocco Blue). 

Resultaten