Belgische King Edward pakt zilver in LGCT SUPER GRAND PRIX, Epaillard wint

Belgische King Edward pakt zilver in LGCT SUPER GRAND PRIX, Epaillard wint

De tweede ronde van de LGCT Super Grand Prix in Praag bewees meer dan eens dat de strijd pas gestreden is als de laatste over de finishlijn komt. Julien Epaillard's vlekkeloze eerste rit leverde hem het goud op met Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet). Voor Henrik von Eckermann en de Belgische King Edward uit de fokkerij van Wim Impens bleven ijzersterk en koel en sprongen naar het zilver.

Zeven van de zestien finalisten in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix konden in de eerste ronde van het hout afblijven in het zadel van hun vierbenige metgezellen. Andreas Schou (DEN), Maikel van der Vleuten (NED), Julien Epaillard (FRA), Jessica Springsteen (USA), Peder Fredricson (SWE), Katrin Eckermann (GER) en Sanne Thijssen (NED). 

Sanne Thijssen mocht de spits afbijten van de nulrondes. Momenteel leidde Henrik von Eckermann (SWE) het klassement na een vlekkeloze rit op King Edward (Edward) en een totaal van vier strafpunten met een tijd van 58,76s. Thijssen kon haar goede vorm op Cum Laude (Cooper van de Heffinck) niet doortrekken naar de tweede ronde en kwam met twaalf strafpunten de arena uit. Het leek geen makkelijke opdracht om de nulscore uit de eerste te evenaren voor de combinaties want ook Katrin Eckermann (GER), Peder Fredricson (SWE) en Jessica Springsteen (USA) gingen in de fout.

Julien Epaillard (FRA) en de tienjarige Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet) tikten hout in het zand maar hun snelle tijd van 57,49s was genoeg om von Eckermann van de troon te stoten.

Maikel van der Vleuten (NED) kwam na een springfout met Beauville Z NOP (Bustique) op ..., na landgenoot Harrie Smolders die na vier strafpunten uit de eerste ronde mee te hebben genomen met Monaco NOP (Cassini II) op ... stond. 

Resultaten