Steff Robberecht & Tine Vermeulen nieuwe Oost-Vlaamse LRV Kampioenen

Steff Robberecht & Tine Vermeulen nieuwe Oost-Vlaamse LRV Kampioenen

Zoals elk jaar vindt op het einde van elk LRV zomerseizoen het Provinciaal Tornooi plaats. Afgelopen zondag verzamelden de beste ruiters en -amazones uit Oost-Vlaanderen zich op het Provinciaal Ruitertornooi te Bassevelde. Na een bikkelharde strijd zijn de nieuwe Oost-Vlaamse Kampioenen van 2022 bekend ...

Stef Robberecht & Duro Van Hof Ter Naillen (LRV Moerzeke) aan de haal met Provinciale titel Z

In de klasse zwaar, verreden over een hoogte van 1.30m, namen de 10 beste combinaties van Oost-Vlaanderen het tegen elkaar op tijdens 2 omlopen. Slechts 2 combinaties wisten beide omlopen foutloos af te leggen, waarna de strijd om goud en zilver werd beslecht tijdens de barrage. Hier wist Stef Robberecht met Duro Van Hof Ter Naillen (Nabab de Rêve) van LRV Moerzeke de chrono een ruime seconde sneller te stoppen dan concurrent Pieter De Backer, wat hem de titel van Provinciaal Kampioen opleverde. De Backer, in het zadel van Nesquick van de Backershoeve (Elvis ter Putte) werd zo voor LRV Bassevelde vice Provinciaal Kampioen in de klasse Zwaar. Fenna Goethals uit organiserende club LRV Bassevelde mocht het brons in ontvangst nemen op de rug van Isaura van de Meerputhoeve (Skippy II).

Kiano Teirbrood & Best Mix It's Me (LRV Sinaai) worden Provinciaal Kampioen M

De klasse M werd verreden over twee omlopen op een hoogte van 1.20m, waarbij hier maar één enkele combinatie er in slaagde om dubbel foutloos te blijven. De titel van Provinciaal Kampioen in de klasse Midden ging zo zonder nood aan een barrage naar Kiano Teirbrood en Best Mix It's Me (Bamako de Muze) uit LRV Sinaai. Stijn Van Hecke tikte met Polly (Lavallino ter Klomp) één balk uit de lepels tijdens de tweede omloop en werd zo met de beste tijd vice Kampioen voor LRV Klein Sinaai. Het brons ging naar Thomas De Cock uit LRV Eksaarde Doorslaar. De Cock werd met Jolie van 't Hof Te Ruyte (Toulon) derde, vlak voor zichzelf met Nisra - R (Echo van 't Spieveld)

Tine Vermeulen & Nimmerdam Special Vh Linkebeke (LRV Eksaarde Doorslaar) naar goud in ZZ

In de allerhoogste dressuurklasse ging het goud, en zo ook de Provinciale titel, naar Tine Vermeulen en Nimmerdam Special Vh Linkebeke. Het duo uit LRV Eksaarde Doorslaar behaalde een knappe score van 204 punten, 14 punten hoger dan de nummer twee. Imani Van Zele werd met Lion op eigen terrein vice Kampioen voor LRV Bassevelde, voor Geertrui Hofman die Kadee van de Kasteeldreef naar 187 punten en een derde plaats dirigeerde.

Alle resultaten