Stefan Heymans wint youngster kampioenschap bij de HGVBB

Stefan Heymans wint youngster kampioenschap bij de HGVBB

Afgelopen weekend stonden de jonge paarden centraal. Ook op een provinciaal niveau. Terwijl in St. Niklaas de HROV  zijn kampioenschappen voor jonge paarden afwerkt. Ook bij de Vlaams -Brabantse HGVBB werkte zijn kampioenschap af. 

Bij de zesjarigen won Stefan Heymans met Napoleon van den Dael (For Passion d'Ive Z). Het duo bleef in dit kampioenschap voor op Sandra Guilbau met onder het zadel Leader van de Wijnhoeve Z (L'Arc de Triomphe). Het podium werd afgewerkt door Danny Van Es met onder het zadel de Bisquet Balou C-nazaat,  Nayla C.

Sandra Guilbau hield dan wel de concurrentie achter zich bij de vijfjarigen. Samen met Ochi van 't Dometshof (Thunder vd Zuuthoeve) hield Guilbau Ann Verdoodt met Oxite de Royal Horse (Diamant de Semilly) achter zich. Soetkin van Dessel werkte het podium af met Ola van 't Bosveld (Hunters Scendro).

Danny Van Es won dan wel bij de vierjarigen met Passe Partout vd Vlasbloemhoeve (Cabrio vd Heffinck). Van Es volgde zichzelf op met Patcho DV (Mr  Cielo Odth Z). Bert Panneels werkte de top drie af met Picasso (Gismo Z).